Vacature senior adviseur Wonen

Senior adviseur Wonen (welzijn en zorg)

Atrivé is een maatschappelijk gedreven advies- en onderzoeksbureau, gespecialiseerd op het terrein van wonen. Door onze brede dienstverlening strekt onze klantenkring zich uit van woningcorporaties en huurdersorganisaties tot overheden en zorg- en welzijnsorganisaties. We hebben een hechte band met onze klanten, gebouwd op vertrouwen en respect. Precies zo is de band met onze 25 collega’s.   

Wonen doet ertoe; het is persoonlijk. Het gaat om een thuis op een fijne en veilige plek. De opgaven voor de woningmarkt zijn omvangrijk. We leven in een tijd van schaarste met tekorten aan woningen en personeel. De strijd om de ruimte wordt heviger. Vergrijzing zet ons zorgstelsel steeds meer onder druk en de kloof tussen een toenemende zorgvraag en beperkte capaciteit gaat nog veel groter worden. Kortom, naast de klimaat- en wooncrisis staan we aan het begin van een snelgroeiend maatschappelijk vraagstuk.  

Voor Atrivé is de complexiteit en integraliteit van de opgaven al jaren de reden dat we bij het ontwikkelen van visies echt en oprecht werk maken van bestuurlijk-politieke betrokkenheid, maatschappelijk partnerschap en realisatiekracht. Een werkwijze die onze klanten waarderen. 

Als ervaren senior adviseur Wonen begrijp jij als geen ander welk samenspel dit vraagt van overheden, gemeenten, woningcorporaties, welzijnsorganisaties en zorgaanbieders. Met jouw deskundigheid en je enthousiasme voor deze vraagstukken lever je een belangrijke bijdrage aan onze opdrachtgevers.   

Een veelzijdige functie

Je bent een van de kartrekkers in het team Wonen. Voor én samen met opdrachtgevers draag jij bij aan integrale afwegingen op het snijvlak wonen – leefomgeving (ruimte) – zorg. Dit doe je veelal voor gemeenten, regionale samenwerkingsverbanden en hun samenwerkingspartners. Je levert als projectleider een waardevolle bijdrage aan diverse projecten op het brede vlak van: 

 • Gebiedsgerichte woonvisies & prestatieafspraken 
 • Woonzorgvisies & strategische vraagstukken rondom welzijn en zorg. 
 • Wijk- en dorpsplannen, bewoners- en huurdersparticipatie. 

In deze functie is elke week anders en deze afwisseling past helemaal bij jou. Je krijgt bij ons ruimte voor eigen initiatief, creativiteit en het inrichten van je agenda. 

Je bent van begin tot eind verantwoordelijk: van het maken van de offerte tot de uitvoering die draait om het organiseren van betrokkenheid en verstandig, concreet en uitvoerbaar beleid. Je hebt lol in het schrijven van aanstekelijke visies; dat is echt een randvoorwaarde voor succes.  

Je werkt samen met een betrokken team wonen. Als team hebben we tweewekelijkse een teamoverleg, waarin we de markt bespreken en oog hebben voor elkaar. Wij hechten veel waarde aan een prettige, informele en dynamische werksfeer. 

Wij werken op het gebied van onderzoek samen met Springco Urban Analytics. Met deze combinatie hebben opdrachtgevers een krachtige partner die onderzoek en visie de gebiedsgerichte focus geeft die nodig is. 

Dit neem jij mee 

Om succesvol te zijn in deze functie beschik je over een afgeronde academische opleiding op het terrein van sociale geografie, planologie, bestuurskunde of een soortgelijke studie én heb je lol in schrijven, presenteren en gespreksleiding. Daarnaast heb je minimaal zeven jaar werkervaring in de volkshuisvesting, waarvan minstens enkele jaren als adviseur. Hierdoor heb je een relevant maatschappelijk netwerk opgebouwd, waaronder bij gemeenten. Bovendien herken je jezelf in de volgende kenmerken: 

 • Communicatief sterk – Je begrijpt als geen ander dat het vakmanschap als adviseur begint bij goed luisteren en doorvragen. Je luistert naar de inhoud, en hoort ook dat wat er niet wordt gezegd.  
 • Resultaatgericht – Je bent een enthousiast en verantwoordelijk persoon. Je vindt het belangrijk om werk van goede kwaliteit te leveren en kunt anderen hierin begeleiden. 
 • Ontwikkelen van anderen – Je bent iemand die de talenten van een ander ziet en weet dit middels coaching ‘on the job’ te versterken. Je gunt een ander de eer van successen. 
 • Ondernemend – Je weet van aanpakken en speelt actief in op kansen in jouw netwerk. 
 • Het past bij jou om in een kleinere organisatie met korte lijnen te werken. 
 • En, natuurlijk ook heel belangrijk, met jouw verbindende persoonlijkheid en humor ben jij een leuke toevoeging aan ons team!  

Dit vind je bij ons 

Er zijn vijf redenen om bij Atrivé te werken: impact / groei / teamgevoel / vrijheid / plezier.  

Ons kantoor bevindt zich op een prachtige plek aan de rand van het bruisende centrum van Utrecht met uitzicht op de Domtoren. Een fijne plek in een authentiek pand met een krakende trap. Onze klanten zitten door het hele land, reizen maakt dan ook een deel uit van de functie. 

Naast dit alles kun je bij ons rekenen op:   

 • Een arbeidsovereenkomst voor 32-40 uur. 
 • Salarisindicatie: €5.100 - € 7000 (afhankelijk van jouw expertise en werkervaring) 
 • 30 vakantiedagen, volledige reiskostenvergoeding en een goede pensioensregeling. 
 • Ruimte voor jouw ontwikkeling. Wij organiseren intervisies, trainingen en sessies waarin we kennis delen en inspiratie op doen met elkaar. 

Krijg jij hier goede zin van?  

 1. Solliciteer - Herken je jezelf in deze vacature en heb je interesse? Wat leuk!   
  Mail je motivatiebrief en cv naar sollicitatie@atrive.nl. Heb je vragen? Neem dan contact op met Janine Boers (directeur) 06 25051803 
 2. Eerste gesprek  
 3. Tweede gesprek  
 4. Assessment en bespreken assessment  
 5. Contractvoorstel en in dienst  

Ja ik heb interesse

Heb je vragen? Neem contact met mij op!

 *
 *
naam@bedrijf.nl
012-3456789
 *
Janine Boers
T: 06 - 25 05 18 03
E:j.boers@atrive.nl
LinkedIn
Janine Boers

Atrivé nieuwsbrief

Klik hier en schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van wat er speelt in de markt van wonen, en van de vacatures in die markt.