Medewerkers zijn de grootste succesfactor. Belangrijk is dan om deze  succesfactor zorgvuldig in te zetten. Maar hoe kun je met het personeelsbeleid anticiperen op toekomstige ontwikkelingen? Er wordt meer gedigitaliseerd, de pensioenleeftijd gaat omhoog, medewerkers kiezen bewuster voor een bepaalde balans tussen werk en privé, en ook verwachtingen over “wat het werk je brengt” is bij jongere generaties anders. Ondertussen verandert de wereld om ons heen en vooral verandert de arbeidsmarkt in een snel tempo. Wat betekent dat voor ons gewenst personeelsbestand? Welke invloed hebben deze veranderingen op het gewenste  personeelsbestand? Welke vaardigheden moeten medewerkers straks hebben? Hoe zorg je er voor dat je de juiste medewerkers hebt om deze ontwikkelingen te kunnen volgen? Gaan we huidige medewerkers daarvoor opleiden of gaan we deze kennis van buiten halen?

Atrivé ondersteunt woningcorporaties met effectieve instrumenten. Hoewel het middel van de strategische personeelsplanning (kortweg SPP) in de cao verplicht is gesteld, worstelen corporaties met een efficiente toepassing er van. Terwijl SPP juist helpt om de vertaalslag te maken van interne en externe ontwikkelingen naar dat wat het van onze medewerkers gaat vragen. Het helpt om op een effectieve en gerichte manier te sturen op een optimale bezetting van een organisatie, afdeling of team; op de korte én de lange termijn.

Juist nu de arbeidsmarkt krapper wordt, is het belangrijk goede medewerkers te behouden en het personeel optimaal te laten ontwikkelen in de richting die bijdraagt aan de gewenste koers van de organisatie. Atrivé helpt je bij alle HRM-vragen. Geïnteresseerd? Bel vrijblijvend met één van onze HRM-specialisten: Anouk Oude Vrielink, Ismay Huisman, John van Es en Neline van Noordt.

Advies & dienstverlening

Hoe kunnen wij u helpen?

Leg uw vraagstuk voor aan onze experts, wij adviseren graag.

 *
 *
naam@bedrijf.nl
012-3456789
 *
Anouk Oude Vrielink
T: 06 - 233 733 91
E:a.oudevrielink@atrive.nl
LinkedIn
Anouk Oude Vrielink