Organisatieontwerp en -ontwikkeling

Bouwen aan de organisatie van de toekomst.

Organisatieontwerp en –ontwikkeling

Door de jaren heen hebben de organisatieadviseurs van Atrivé het organisatieontwerp van woningcorporaties en andere not-for-profit organisaties vernieuwd. Veelal in een nauwe samenwerking met de opdrachtgever. De context van de woningcorporaties is van belang voor het ontwerp van je organisatie.  Bovendien moet de organisatie-inrichting vandaag de dag de wensen van je huurders en andere stakeholders verbinden met de strategie. Zo maken wij de organisatie toekomstbestendig, waarmee bestuurders hun verantwoordelijkheid kunnen nemen en medewerkers hun werkzaamheden uitvoeren. En gaan wij mee met de ontwikkelingen, met name in de sector van woningcorporaties.

Ons organisatieadvies brengt strategie (met het ondersteunend ontwerp) en de wijze van (gewenst) samenwerken van de medewerkers samen. Het aanpassen van de organisatiestructuur is een sterk interventiemiddel, een kracht die je gewenste organisatie-ontwikkeling op gang brengt. Het succes komt echter van een integrale aanpak, ook gericht op het gedrag en de vaardigheden van de medewerkers (Leiderschap en teamontwikkeling). Deze maken de organisatie-ontwikkeling mogelijk en haalbaar maar kunnen niet zonder de ondersteuning van moderne systemen in de digitale wereld waarin wij leven.

Ook de organisatie-adviseurs van Atrivé maken gebruik van het ABC van een goed ontwerp met de basis vanuit een efficiënte arbeidsverdeling, een effectieve besluitvorming en aantrekkelijke coördinatie. Deze basisprincipes passen wij toe zonder onze ogen te sluiten voor nieuwe trends in de organisatieleer. Wij leggen een krachtig fundament voor de gewenste ontwikkeling van de organisatie met de implementatie van het gekozen sturingsconcept. Organisatieadvies is maatwerk waarbij wij wel kiezen voor een integrale, samenhangende aanpak voor de ontwikkeling van de organisatie én (teams van) medewerkers.

Adviseurs voor dit onderwerp

Uitgevoerde projecten

Verrassende whitepaper over organisatieontwikkeling

7 smaakmakers voor een vitale organisatie met bevlogen medewerkers

Hoe kunnen wij helpen?

Leg je vraag voor aan onze experts, wij adviseren graag.

 *
 *
naam@bedrijf.nl
012-3456789
 *
Hanjo Lagas
T: 06 - 25 05 17 88
E:h.lagas@atrive.nl
LinkedIn
Hanjo Lagas