Meer inzicht met Talenten Motivatie Analyse (TMA)

TMA

Persoonlijk leiderschap is onlosmakelijk verbonden met zelfinzicht. Het is echter nog niet zo simpel om jezelf te kennen. Vaak weet je wel wat je vindt en doet maar weet je niet waarom je het doet. Soms zijn je drijfveren zelfs voor jou verborgen. Als je de drijfveren leert kennen  kun je ook je gedrag beter sturen. Je gedrag, en het effect daarvan op anderen, maken je meer of minder effectief. Hoe 'hoger' op de ladder je komt, des te meer de 'kwesties' gaan over gedrag. Wat staat jou in de weg om een nog effectievere leider te worden?
 

Het begin van verandering

Atrivé maakt gebruik van de TMA-methode; een methode waarbij nieuw inzicht en een dieper begrip ontstaat. Drijfveren en talenten worden uitvoerig in kaart gebracht. TMA kan worden ingezet in diversen ontwikkeltrajecten:
 • Persoonlijke coaching
  Veel bestuurders en managers nemen een coach voor kritische reflectie om de eigen effectiviteit te kunnen optimaliseren en om dilemma's te bespreken. Niet vanuit een probleemsituatie maar vanuit een leer- en ontwikkelbehoefte. Coaching vraagt om commitment: coachen is wel vrijwillig maar niet vrijblijvend.
 • Persoonlijk ontwikkeladvies
  Een assessment gericht op de persoonlijke ontwikkeling resulteert in een duidelijk overzicht van de talenten en potenties van een persoon. Met behulp van een op maat gemaakt ontwikkeladvies versterkt het individu deze eigenschappen. Ook kunnen ze verder worden verwerkt in een persoonlijk ontwikkelingsplan (POP).
 • Selectieassessment
  Met een selectieassessment krijgt u een solide onderbouwing van de geschiktheid van een beoogd nieuwe medewerker. Op basis van het assessment en een persoonlijk gesprek wordt een duidelijk advies gevormd. Er wordt gekeken naar de benodigde competenties van de kandidaat en naar de aansluiting met de cultuur van de organisatie.
 • Teamontwikkeling
  Door middel van een teamassessment  maken we de drijfveren van alle teamleden inzichtelijk. Door middel van teamsessies leren zij elkaars drijfveren kennen, zodat zij begrip krijgen voor elkaar en accepteren dat er onderlinge verschillen zijn. Dit helpt om tot een betere samenwerking te komen en versterkt het teamgevoel.

Veiligheid en ruimte

Atrivé zorgt voor ontmoetingen die ruimte en veiligheid bieden. Dat schept een omgeving waarin optimaal leren mogelijk is. Opdrachtgevers vertellen ons naderhand vaak dat zij dit ervaren hebben en terughoren van hun medewerkers.

 

contact

Leg je vraag voor aan onze experts, wij adviseren graag.

 *
 *
naam@bedrijf.nl
012-3456789
 *
Janine Boers
T: 06 - 25 05 18 03
E:j.boers@atrive.nl
LinkedIn
Janine Boers