Leiderschap en teamontwikkeling

De reis begint bij jou

Atrivé begeleidt mensen en teams in hun ontwikkelingsreis ook in coronatijden

Veel mensen en teams willen met meer plezier samenwerken en beter presteren. Wij helpen u daarbij. Corona maakt het ons lastig om op het gebied van teamontwikkeling ons ‘ding’ te blijven doen zoals we dat gewend zijn. We kunnen niet anders dan nieuwe, virtuele wegen bewandelen en onderzoeken hoe we juist deze tijd kunnen benutten om als individu en als team te groeien. Lees deze blog over onze laatste ervaringen.

Gelukkig kan werken met Insights Discovery ook prima virtueel. Gebruik je de vier kleuren in je werk met virtuele teams? Het stelt niet alleen de teamleden, maar ook hun leidinggevenden voor flink wat uitdagingen. Want hoe krijg je bijvoorbeeld alle neuzen dezelfde kant op en garandeer je dat iedereen zich gehoord voelt, als er geen face-to-face contact is? Als je een virtueel teamoverleg leidt, probeer dan alle vier kleuren in te zetten. Zo haal je meer uit je team en zorg je ervoor dat je inspeelt op alle kleurrijke voorkeuren. Lees hier meer over de kleurrijke strategieën van Insights Discovery.

Bij ons geen grote kreten of al te verheven ideeën over topteams, wel een samenhangend en bewezen geheel van instrumenten. Atrivé zorgt ervoor dat de ontwikkelingsreis van mensen en  teams past bij hun fase van ontwikkeling en de context van hun organisatie. Onze reizen schudden wakker, versterken het leervermogen en bieden plezier.

De reis begint bij jou

  • Wat verwacht jij van anderen? Wat vind jij vanzelfsprekend? En waarom eigenlijk?
  • Voel jij je verantwoordelijk voor het succes van je collega’s?
  • Hoe worden in jouw team ego’s ondergeschikt gemaakt aan het team?
  • Hoe voorkom je dat niet helpend gedrag je team binnen sluipt en verlamt?
  • Hoe onderstreep jij jouw eigen feilbaarheid

Kwaliteit van samenwerking doet ertoe!

Teamwerk leidt tot betere prestaties en maakt mensen bovendien gelukkiger. Tegelijkertijd blijkt samenwerken vaak moeilijker dan verwacht. Elk mens is uniek, iedereen heeft verschillende stijlen en behoeften. Die verschillen vormen soms een bron van frustratie en zijn tegelijkertijd een grote kracht. Hoe leer je verschillen optimaal te herkennen, te waarderen en te benutten?

Voor een verandering met blijvende resultaten: leiderschap

Wie goede kennis heeft van de eigen gedragsvoorkeuren doet daar voordelen mee in het opbouwen van positieve relaties met anderen. Leidinggeven is ook leiding nemen over jezelf in verbinding met de ander. Het enige wat het vraagt, is de bereidheid om naar jezelf te kijken en te willen leren. Hoe vaak vraag jij aan een ander hoe jij effectiever kunt handelen? En daarmee begint de reis van leiderschap.

Voor een verandering met blijvende resultaten: teamontwikkeling

Een team is echter meer dan de som der delen. Teams worden beïnvloed door nauwelijks zichtbare, maar wel voelbare onderstromen van opvattingen en drijfveren. Het beïnvloedt het functioneren veel meer dan jij en ik voor mogelijk houden. Voor een verandering met blijvende resultaten is het soms nodig om met die onderstromen te werken. Dat maakt teamontwikkeling een vak apart. Het is belangrijk te weten op welk niveau interventies nodig zijn die bijdragen aan gezonde en vitale teams. Dat is het meesterschap dat Atrivé biedt. De kern is: zo oppervlakkig als mogelijk en zo diep als noodzakelijk.

 

 

Onze ontwikkelreizen

Onze instrumenten zijn gebaseerd op groepsdynamische theorieën, de theorie van Jung en theorieën op het gebied van persoonlijke- en teamontwikkeling

Jouw gidsen

Hoe kunnen wij helpen?

Leg je vraag voor aan onze experts, wij adviseren graag.

 *
 *
naam@bedrijf.nl
012-3456789
 *
Janine Boers
T: 06 - 25 05 18 03
E:j.boers@atrive.nl
LinkedIn
Janine Boers