Al heel lang doet Atrivé aan kennisoverdracht. Wij geven opleidingen, trainingen, masterclasses, workshops en dergelijke, in veel gevallen nauw verbonden met ons advieswerk.

Corporatiebestuurders zijn vanaf 1 januari 2015 verplicht tot Permanente Educatie (PE). Zij moeten binnen drie jaar 108 PE-punten behalen. Atrivé heeft de CRKBO-registratie behaald en beschikt over het NRTO-keurmerk en is daardoor gerechtigd om PE-punten toe te kennen voor haar opleidingen voor bijvoorbeeld commissarissen en bestuurders.

Permanente educatie is geen wettelijke verplichting voor managementleden van corporaties, maar evengoed van belang. De wereld van woningcorporaties is, net als de maatschappelijke context, voortdurend in ontwikkeling. Maatschappelijke ontwikkelingen (individualisering, immigratie en integratie, vergrijzing), technologische ontwikkelingen (digitalisering, artificiële intelligentie en robotisering) en ontwikkeling in inzichten op het gebied van sociale wetenschappen, organisatie- en strategieontwikkeling en leiderschap stellen nieuwe eisen aan de management-professie bij corporaties. Atrivé biedt opleidingen op dit gebied aan of kan deze in maatwerk aanbieden.

Deze opleidingsactiviteiten mogen bovendien BTW-vrij worden aangeboden. Dit, gecombineerd met de rijke kennis- en ervaringsachtergrond van Atrivé, maakt het bijzonder interessant om met Atrivé in gesprek te gaan om te kijken welke opleidingsactiviteit op dit moment nuttig is.

Opleidingen en trainingen voor bestuur en management

Altijd bestaat er de mogelijkheid om een opleiding door Atrivé op maat te laten maken. Maar om een indruk te geven van wat er mogelijk is, schetsen wij kort onze handelwijze: Samen verkennen we de leerbehoefte; we stellen leerdoelen op, we maken bijpassend studiemateriaal en we ontwerpen samen een workshop op maat. Zo hebben wij onder andere de volgende workshops verzorgd:
                                                   * legitimatie en stakeholdermanagement
                                                   * participatie
                                                   * toekomstverkenning en scenarioplanning
                                                   * teamontwikkeling.
Hieronder staan nog enige workshops met toelichting.

Middagsessie voor bestuur en management

Over de inzet van strategische personeelsplanning

Medewerkers zijn voor organisaties de grootste succesfactor. Belangrijk is dan om deze succesfactor zorgvuldig in te zetten; daarbij rekening houdend met huidige en anticiperend op toekomstige ontwikkelingen. Maar hoe doe je dat?

Lees meer
Training voor individu en/of groep

Insights Discovery

Door inzicht in uzelf en uw collega's ontstaat een betere samenwerking

Lees meer
Individuele talentenanalyse

Matchen en ontwikkelen met TMA

De TMA methode maakt het mogelijk een objectieve, opbouwende en vooral diepgaande analyse van de persoonlijkheid, het potentieel en de ontwikkelmogelijkheden te maken.

Lees meer
Workshop voor het management

Hoe scherp ziet u wat er in uw organisatie gebeurt?

Over integriteit en transparantie.
Integriteit is meer dan het vaststellen van beleid of het opstellen van gezamenlijke gedragsregels. Als bestuurder of manager word je gevraagd om het moreel kompas van de organisatie te zijn. Atrivé heeft een spel ontwikkeld dat helpt om praktisch aan de slag te gaan met integriteit.

Lees verder
Praktijkmiddag voor inkopers en managers vastgoed

Resultaatgericht uitbesteden (dagelijks) onderhoud

Op 19 januari 2017 vond de praktijkmiddag ‘Resultaatgericht uitbesteden (dagelijks) onderhoud’ plaats. 50 deelnemers maakten kennis met de ervaringen van het op resultaat uitbesteden van Woonwijze, GroenWest en ZOwonen. Corporaties die aan de slag zijn gegaan met het uitbesteden van onderhoud zijn hier enthousiast over. Maar wat het uitbesteden oplevert en vooral ook, hoeveel het oplevert, is nog erg verschillend. Daan Dorr deelde op basis van een onderzoek onder corporaties de ervaringen tot dan toe en de cases Woonwijze, GroenWest en ZOwonen werden gepresenteerd. Download hier de presentaties van de sprekers: - Atrivé: Daan Dorr - Woonwijze: Pim Peels - GroenWest: Egbert Kunst - Atrivé: Ronald Versprille

Geïnteresseerd in een training, coaching of opleiding voor bestuur en managementteam?

Atrivé denkt graag mee met ontwikkelvraagstukken en trainingsbehoefte

 *
 *
naam@bedrijf.nl
012-3456789
 *
Robert van Bendegem
T: 06 - 25 05 18 50
E:r.van.bendegem@atrive.nl
LinkedIn
Robert van Bendegem