EPA-datakwaliteit op orde

Goede energiedata om goede stappen te kunnen zetten.

EPA datakwaliteit op orde

In de afgelopen tien jaar zijn er meerdere methodiek-wijzigingen geweest binnen de EPA-W. Veel corporaties zijn eigen baas over de database met gegevens. Dit is hartstikke fijn, maar personele wisselingen of veranderende verantwoordelijkheden tussen afdelingen komen de datakwaliteit vaak niet ten goede. Juist in momenten van crisis, wanneer een deel van de dienstverlening stop is gezet, is het nuttig om eens te bezinnen hoe het zit met de overal-kwaliteit van de database. Is deze betrouwbaar? Zijn we consequent met wijzigingen zoals het doorvoeren van nieuwe ketels of zonnepanelen? Laten we geen kansen liggen doordat door ingehuurde EPA-adviseurs soms de ‘makkelijkste weg’ is gekozen?

Quick scan op afstand

Wij kunnen voor jou een quickscan uitvoeren op de datakwaliteit in de EPA-software. Dit is eenvoudig op afstand te organiseren. Wij hebben hiervoor nodig:

  • Externe toegang tot de EPA-software (bijvoorbeeld Vabi, door middel van citrix of vergelijkbaar)
  • Validatiedata zoals ketel- en mv-lijsten, recent uitgevoerd onderhoud etc.
  • Overige digitaal beschikbare vastgoeddata.

Wij scannen eerst de invoerkwaliteit (niet inhoudelijk) en gaan vervolgens over naar de datakwaliteit (inhoudelijke vastgoeddata). We maken een rapportage van de uitkomsten en geven op een score van 1 tot 10 aan hoe goed de datakwaliteit is. Let op: deze score heeft dus niet te maken met de daadwerkelijke uitkomst van de energie-index (hier is de Aedes benchmark al voor), alleen met de correctheid van de uitkomsten en de waarde die je aan de data kunt hechten. Bij de score krijg je een op maat gemaakt plan van aanpak met de quick wins om de data beter op orde te brengen voor het starten van de nieuwe methodiek in 2021. Als je nu stappen maakt om de datakwaliteit beter inzichtelijk en op orde te maken, heb je vanaf 2021 een stuk minder werk dan je anders zou hebben.

Deze adviseurs zijn inzetbaar op dit onderwerp

Mocht je interesse hebben in een quickscan van je EPA-data?

Neem dan contact met mij op.

 *
 *
naam@bedrijf.nl
012-3456789
 *
Marissa van Groenestijn
T: 06 - 25 05 17 35
E:m.van.groenestijn@atrive.nl
LinkedIn
Marissa van Groenestijn