Wonen staat hoog op de agenda. Want om samen te komen tot een inclusieve samenleving is een thuis voor elk mens de basis. Dat is geen vanzelfsprekendheid. Er zijn veel belangrijke thema's: Oplopende woningtekorten, gewenste woningen niet allemaal op de juiste plek, betaalbaarheid, beschikbaarheid. Er liggen tegelijkertijd transformatie- en verduurzamingsopgaven. Ondertussen zet de vergrijzing door. Hoe maak je een leefomgeving die zowel voor jong als oud attractief is? Het zijn taaie vraagstukken waar veel partijen een rol in spelen. Ga er maar aan staan!
Een woonvisie of woonagenda maakt helder waar een gemeente voor staat en nodigt anderen uit daar een bijdrage aan te leveren. Voorheen handelde je vooral als regisseur of als opdrachtgever. Dat is nu anders. Het is meer dan ooit noodzakelijk samenwerking te organiseren. De inwoners krijgen en willen meer invloed en woonpartners hebben hun eigen belangen, mogelijkheden en beperkingen. Dat vergt afspraken op basis van gelijkwaardigheid en respect voor elkaars belangen. Je geeft niet langer opdrachten, maar gaat allianties aan.
Wij willen ons hier graag, samen met jou, sterk voor maken. Opdrachtgevers, partners en inwoners voelen zich door onze aanpak uitgenodigd en uitgedaagd hun creativieve denk- en doevermogen in te zetten. Dat levert eigenaarschap op en soms verrassende allianties. Atrivé zorgt er telkens voor dat de energie erin blijft, met aantrekkelijke werkvormen en de juiste inhoud als basis. Een paar voorbeelden: "De avond van het vraagstuk", "Escaperoom met de raad", "De woonalliantiefabriek" en "Het festival voor de kernen".
Zo maken we van een taai vraagstuk een boeiende uitdaging.
Wij hebben woonvisies helpen maken in onder andere de volgende gemeenten:
Bommelerwaard, Duiven, Enkhuizen, Epe, Ermelo, Gorinchem, Gouda, Hollands Kroon, Krimpenerwaard, Losser, Nunspeet, Overbetuwe, Raalte, Rijssen-Holten, Schagen, Staphorst, Uden, Westervoort, Zaanstad en Zwartewaterland.