Veerle van den Enden

06 - 12 59 31 14

Leer mij beter kennen

Al geruime tijd ben ik geïnteresseerd in “the human side of business”. Ik word altijd erg enthousiast van HR-gerelateerde onderwerpen: samen ervoor zorgen dat medewerkers het beste uit zichzelf halen en zorgen dat de juiste factoren hiervoor aanwezig zijn. Door mijn bachelor “Human Resource Management” en mijn master “Organization Studies” (Organisatiewetenschappen), heb ik van mijn interesse mijn vak gemaakt. Als kers op de taart heb ik met mijn masterscriptie de "J.J.J.van Dijck Organization Studies Master's Thesis Award 2019" gewonnen. Ik heb onderzoek gedaan naar de relatie tussen de verhouding mannelijke en vrouwelijke bestuurders, en de prestatie van de woningcorporaties (op basis van de database van Aedes).

Het is mijn doel om mens en organisatie te helpen met de snel veranderende wereld en de daarbij behorende ontwikkelingen die er spelen. In een organisatie is het belangrijk om continu in gesprek te blijven over hoe het gaat en over hoe het nog beter kan; te praten over feedforward, in plaats van feedback; om uiteindelijk samen tot een oplossing te komen voor de vraagstukken en samen het succes te vieren. Daar zet ik mij graag voor in. Daarnaast wil ik mezelf graag verder ontwikkelen als organisatieadviseur, waarbij ik oog heb voor de optimale fit tussen werknemer en organisatie.

Met de woningbouwsector heb ik kennis gemaakt tijdens mijn masterscriptie. Hoewel het slechts een klein onderdeel in een grote sector is, smaakte de kennismaking naar meer. Ik ben het gewend om sociologische, psychologische en economische aspecten van een bedrijf te analyseren en er de juiste managementinterventies voor op te zetten. Ik kijk er naar uit om die kennis in te zetten in het werkveld van wonen en woonomgeving, bij corporaties en gemeentes.

Veerle:

“Het is niet goed, het is niet fout, het is gewoon anders.”

Mijn expertises

Mijn projecten

Generieke functieprofielen voor Woonzorg Nederland
Werving en selectie RvC-leden Woonwijze
Werving en selectie directeur bestuurder Oost West Wonen
Integriteitsspel voor Woonkracht10
TMA assesments

Generieke functieprofielen voor Woonzorg Nederland

Voor Woonzorg Nederland hebben wij het functiehandboek geactualiseerd. Van ongeveer 100 functieprofielen is het handboek teruggebracht naar circa 60 actuele generieke profielen.

Werving en selectie van leden Raad van Commissarissen Woonwijze

In januari 2020 is de naam van Woonwijze veranderd in Woonstichting Charlotte van Beuningen.

Lees meer

Werving en selectie directeur bestuurder Oost West Wonen

Behalve de werving en selectie heeft Atrivé ook de zienswijze richting de Aw verzorgd.

Integriteitsspel voor Woonkracht10

Voor circa 100 medewerkers hebben we de workshop omtrent het onderwerp integriteit verzorgd. Daarbij hebben we gebruik gemaakt van het door Atrivé ontwikkelde integriteitsspel.

TMA assesments

Voor verschillende corporaties hebben we bij kandidaten en medewerkers inmiddels TMA-selectie en -ontwikkel assesments afgenomen. Met de TMA-methode breng je individuele drijfveren en talenten in beeld.

Neem contact met mij op

Leg je vraag voor en ik bespreek graag wat de mogelijkheden zijn

 *
 *
naam@bedrijf.nl
012-3456789
 *
Veerle van den Enden
T: 06 - 12 59 31 14
E:v.vanden.enden@atrive.nl
LinkedIn
Veerle van den Enden