Eefje Stutvoet

06 - 38 06 73 68

Leer mij beter kennen

Duurzaamheid, CO2-reductie en van-gas-los zijn op het moment ‘hot items’ en er lijkt veel te gebeuren. Toch zijn we al sinds de jaren ’70 bezig woningen energiezuiniger te maken. Als het gemakkelijk was geweest, zouden we al lang een energie-neutrale voorraad hebben gehad. Wat maakt het nu zo complex? En welke concrete stappen kunnen we nemen? Dagelijks hou ik me bezig met deze twee vragen.

Ik vind het interessant om de werking van een geheel systeem te begrijpen en me tegelijkertijd te verdiepen in deelaspecten hiervan. Ik hou me dan ook bezig van projectniveau tot sectorniveau en van veranderingen binnen organisaties tot nationaal beleid en wet- en regelgeving.
Hierbij focus ik me op de condities die nodig zijn voor het maken van de transitie naar een energie-neutrale gebouwde omgeving, zoals:

  • de veranderende rol voor corporaties en bouwpartijen
  • de ontwikkeling van integrale renovatieconcepten
  • het aansluiten op de behoefte van de bewoner
  • een rendabele business case, passende wet- en regelgeving
  • het creëren van experimenteerruimte en
  • het geven van transitiesturing.

Eefje:

"Denken dat men van prototyping meteen naar grootschalige toepassing kan gaan is een illusie; extra aandacht is nodig voor de stap van doorontwikkeling."

Mijn expertises

Mijn projecten

Promotieonderzoek Energietransitie
Begeleiding EPV

Promotieonderzoek Energietransitie; omarm de complexiteit

De situatie van een energieneutrale woningvoorraad lijkt nog ver weg. In mijn proefschrift beschrijf ik de condities die nodig zijn om renovatieconcepten verder te kunnen ontwikkelen en grootschalig te kunnen toepassen.

Lees meer

Begeleiding Bo-Ex bij Energie Prestatievergoeding Hoge Weide

Sinds 1 september 2016 mogen corporaties een energieprestatievergoeding (EPV) in rekening brengen voor Nul-Op-de-Meterwoningen. Hiermee kunnen corporaties de investering voor de energetische maatregelen bekostigen. Corporatie Bo-Ex wil de EPV toe gaan passen voor het nieuwbouwproject Hoge Weide. Atrivé begeleid Bo-Ex hierin.

Neem contact met mij op

Leg je vraag voor en ik bespreek graag wat de mogelijkheden zijn

 *
 *
naam@bedrijf.nl
012-3456789
 *
Eefje Stutvoet
T: 06 - 38 06 73 68
E:e.stutvoet@atrive.nl
LinkedIn
Eefje Stutvoet