Routekaart voor de woningbouw

Om richting te geven aan de bouwopgave is Atrivé gevraagd de ontwikkelingen te analyseren en te duiden.

foto op projectpagina

De gemeente Zuidplas beschikt over veel bestaand onderzoek maar met verschillende uitkomsten. Dat gaf onvoldoende richting voor de bouwopgave. Atrivé is gevraagd om hierover een gezaghebbende notitie te schrijven: een duiding van de belangrijkste ontwikkelingen en inzicht per dorp in wat er nodig is.

Met de notitie beschikt de gemeente over een onderzoek waarop het letterlijk en figuurlijk kan bouwen. Atrivé analyseerde de meest recente huishoudensprognoses, de ontwikkeling van de inkomens en de behoefte naar type woningen: welke woning, in welke prijsklasse op welke plek? En koop of huur?

Helder is wat er nodig is om in de woonbehoefte van de eigen inwoners te voorzien, maar ook welke mogelijkheden de gemeente heeft om woonbehoefte van elders op te vangen. De steden in de Zuidvleugel van de Randstad (Den Haag, Rotterdam en Leiden) kunnen met nieuwbouw niet in hun eigen behoefte voorzien. De goed bereikbare gemeente Zuidplas blijkt zeer geschikt om een deel hiervan op te vangen, bij de bestaande dorpen. De dorpen die per spoor en auto het best bereikbaar zijn, zijn het meest kansrijk om de woningvraag vanuit de steden op te vangen.

Hoe kunnen wij helpen?

Leg je vraag voor aan onze experts, wij adviseren graag.

 *
 *
naam@bedrijf.nl
012-3456789
 *
Joost Wegstapel
T: 06 - 25 05 17 45
E:j.wegstapel@atrive.nl
LinkedIn
Joost Wegstapel