Publicatie VTW: met het vizier op samenwerking-fusie

Een praktische handreiking voor commissarissen en bestuurders

foto op projectpagina

In opdracht van de Vereniging Toezichthouders in Woningcorporaties (VTW) heeft Atrivé in 2017 de handreiking ‘met het vizier op samenwerking/fusie’ geschreven. Het is een praktische handreiking voor commissarissen en bestuurders, mede gevoed vanuit onze kennis en expertise van zowel regelgeving als de dagelijkse praktijk. De betrokkenheid van RvC en bestuurders, maar ook de kennis van fusieprocessen is belangrijk om goed invulling te kunnen geven aan de eigen rol en verantwoordelijkheid. Daarom geeft deze  publicatie:

  • inzicht in de stappen die leiden van verkenning tot daadwerkelijke samenwerking of fusie
  • duidelijkheid betreft de eigen rol, positie en verantwoordelijkheid
  • een handreiking voor hoe de governance binnen de huidige regels van de Woningwet en de vereisten van de Autoriteit woningcorporaties (Aw) goed te regelen is.

Het komen tot een weloverwogen besluit tot samenwerking/fusie, het met elkaar zetten van de juiste stappen in een dergelijk proces, maar ook belangrijke aspecten zoals de benoeming van RvC-leden en het bestuur passeren de revue. Kortom, een allesomvattende handreiking waar we als Atrivé trots op zijn. Meer weten hoe Atrivé u kan ondersteunen bij samenwerking en fusie? Klik dan hier.

De handreiking is hier te bekijken of te downloaden van de website van de VTW.

Meer weten?

Neem contact met me op. Ik informeer je graag.

 *
 *
naam@bedrijf.nl
012-3456789
 *
Robert van Bendegem
T: 06 - 25 05 18 50
E:r.van.bendegem@atrive.nl
LinkedIn
Robert van Bendegem