Huurderstevredenheid EPV

Onlangs verscheen het eindrapport van een quickscan van de huurderstevredenheid met de Energie Prestatie Vergoeding (EPV) en hun vernieuwde (bijna) energie-neutrale woning: het resultaat van een evaluatie-onderzoek van Atrivé in opdracht van het ministerie van BZK.

foto op projectpagina

De EPV geeft woningcorporaties en andere verhuurders de mogelijkheid om voor investeringen in energieopwekking een vergoeding van de huurder overeen te komen. De EPV kan toegepast worden voor de energieopwekking van woningen die extreem energiezuinig zijn: nul-op-de-meter-(NOM-)woningen of woningen met een vergelijkbare energieprestatie. Over hun NOM/zeer energiezuinige woning zijn de huurders over het algemeen zeer tevreden, zo blijkt uit deze quick scan. Ten opzichte van traditionele renovatie met energiemaatregelen springt eruit dat de flink opgeknapte buitenkant wordt gewaardeerd. Bovendien blijken voor de meeste huurders met EPV bij de jaarafrekening de kosten voor het energiegebruik nul euro of minder te zijn.

Het rapport gaat ook in op het renovatieproces. De innovatieve bouwmethoden om woningen energieneutraal te maken (modulair en prefab), hebben veel potentiële voordelen ten opzichte van traditionele renovaties. In de praktijk moeten deze zich nog bewijzen. Door een te groot optimisme over de planning vooraf, en doordat de energierenovatie met andere verbeteringen wordt gecombineerd, beoordelen huurders het renovatieproces niet wezenlijk beter dan traditionele renovaties met energiemaatregelen. Hier valt nog een wereld te winnen.

Zie voor meer informatie over dit onderwerp, en een link naar het rapport:

https://www.aedes.nl/artikelen/bouwen-en-energie/energie-en-duurzaamheid/publicaties/eindrapport-quickscan-huurderstevredenheid-epv-kopie.html

 

Uiteraard kun je ook direct contact met mij opnemen

Ik help je graag

 *
 *
naam@bedrijf.nl
012-3456789
 *
Hanjo Lagas
T: 06 - 25 05 17 88
E:h.lagas@atrive.nl
LinkedIn
Hanjo Lagas