Het Atrivé integriteitsspel gespeeld

Wat is integriteit en wat betekent het om daar afwegingen in te maken?

foto op projectpagina

Wat is integriteit en wat betekent het om daar afwegingen in te maken? Zeker is dat het meer is dan het vaststellen van beleid of opstellen van gezamenlijke gedragsregels.

Een voorbeeld uit de praktijk met het spelen van het Atrivé integriteitsspel:
Kort geleden zijn wij benaderd door een corporatie met de vraag integriteit te laten herleven. Het integriteitsbeleid was op orde en integriteit was ook een bekend onderwerp bij de medewerkers. De vraag was het onderwerp integriteit opnieuw onder de aandacht brengen. Ons Atrivé integriteitsspel bleek voor hen het ideale instrument.

Op een interactieve en toegankelijke manier is aandacht besteed aan het gedeelde moreel kompas van de organisatie. De medewerkers zijn opgedeeld in een aantal groepen. Per groep zijn integriteitsdilemma’s besproken en werden er open gesprekken gevoerd. Vol enthousiasme gingen de groepen aan de slag, gemotiveerd door de herkenbaarheid van de dilemma’s.

Het resultaat van de bijeenkomst? De gezamenlijke integriteitstaal van de organisatie is aangescherpt en het moreel besef herleeft. Per groep is opgehaald wat de meest opvallende punten waren uit de gesprekken. Dit konden vragen zijn, maar ook afwegingen of opmerkingen. Punten die echt leven bij de medewerkers en waar de organisatie een reactie op formuleert.

Geïnteresseerd in het Atrivé integriteitsspel?

Neem dan contact met mij op. Dan bepalen we samen welke adviseur en spelvorm past bij jouw organisatie.

 *
 *
naam@bedrijf.nl
012-3456789
 *
Ruben Littooij
T: 06 - 34 48 21 21
E:r.littooij@atrive.nl
LinkedIn
Ruben Littooij