Het Aedes-legitimatieproject in 2017

Legitimatie hoog op de agenda.

foto op projectpagina

In 2015 en 2016 namen pakweg dertig corporaties en twaalf huurdersorganisaties actief deel aan het Aedes-legitimatieproject. Eind 2016 werd dit landelijke project, begeleid door Atrivé, afgesloten met een bruisende slotbijeenkomst en enkele inspirerende handreikingen. Dit najaar wisselen deelnemers hun recente ervaringen met elkaar uit.

In 2015 en 2016 namen pakweg dertig corporaties en twaalf huurdersorganisaties actief deel aan het Aedes-legitimatieproject. Eind 2016 werd dit landelijke project, begeleid door Atrivé, afgesloten met een bruisende slotbijeenkomst en enkele inspirerende handreikingen van de nieuwe ontwikkelingen.

Het gaat om de volgende ontwikkellijnen:

  • pilots Corporatieraad: ontwikkeling van een nieuw orgaan van corporaties waarmee belanghebbenden en belanghouders de rauwe werkelijkheid op de bestuurstafel brengen
  • proeftuinen Versterking Huurdersorganisatie: in pilots werken huurdersorganisaties en corporaties, met ondersteuning van Woonbond en Aedes, aan cocreatie bij beleidsontwikkeling en aan competenties van huurdersorganisaties
  • Bring Your Own (BYO): gereedschapskist met vormen en instrumenten van stakeholdermanagement en -invloed
  • TRIAS Legitimatiecheck: instrument om legitimatie te meten, bespreken en verbeteren, inmiddels door ruim zestig corporaties aangevraagd.

In het najaar van 2017 is het deelproject Corporatieraad opnieuw geëvalueerd. Een behoorlijke groep corporaties kent een orgaan waarmee de leefwereld naar binnen wordt gehaald: een corporatieraad of een maatschappelijke adviesraad.

Hoe kunnen wij u helpen?

Leg uw vraagstuk voor aan onze experts, wij adviseren graag.

 *
 *
naam@bedrijf.nl
012-3456789
 *
Gerrit van Vegchel
T: 06 - 52 67 01 12
E:g.van.vegchel@atrive.nl
LinkedIn
Gerrit van Vegchel