Vacature beleidsadviseur Huurdersraad Vestia

--- VERVULD EN GESLOTEN--- De Huurdersraad vertegenwoordigt de belangen van huurders van Vestia. Ze zijn de brug tussen Vestia en haar huurders. Op beleidsniveau is de Huurdersraad gesprekspartner, maar ze fungeren ook als spreekbuis van de huurders.

Het bezit van Vestia strekt zich uit over geheel Nederland, 136 gemeenten, 77.000 huishouden. De Huurdersraad is een onafhankelijke stichting waarvan het vrijwillige bestuur bestaat uit zes personen, allen ook huurders van Vestia. Het bestuur wordt ondersteund door het bedrijfsbureau van waaruit we onze activiteiten coördineren. Samen met twee collega’s, bureaumedewerker en projectleider, ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. De Huurdersraad is op zoek naar een beleidsadviseur.

Standplaats                 Fonteinbos 1C, 2715 XB in Zoetermeer
Uren per week            32 - 36 uur
Werk-/denkniveau      wo

Waar word je enthousiast van als je bij ons gaat werken

Energieke duizendpoot, kritisch en inspirerend zijn de woorden die goed bij je passen! Je wordt uitgedaagd om als spil binnen onze organisatie te fungeren en je bepaalt als beleidsadviseur welke koers we gaan bewandelen naar de toekomst toe. Daarnaast vind je het een uitdaging om constant op zoek te zijn naar vernieuwing in de communicatie met alle huurders van Vestia en het vinden en binden van vrijwilligers. 

Wat je bij ons gaat doen

Namens de Huurdersraad Vestia lever je een actieve bijdrage aan de voorbereiding en uitvoering van het advies over het beleid van Vestia op verschillende terreinen, zoals de ondernemingsstrategie, het huurbeleid en de onderhouds- en verduurzamingsprojecten.

Daarnaast:

 • Ondersteun en adviseer je de Huurdersraad bij de totstandkoming van de gemeentelijke en regionale prestatieafspraken.
 • Volg je de politiek, zowel op gemeentelijk als landelijk niveau, en adviseer je het bestuur (pro)actief over politieke zaken en standpunten die betrekking hebben op en gevolgen hebben voor de (sociale) huurders van Vestia.
 • Ben je in staat een netwerk uit te bouwen waardoor we onze eigen (politieke) lobby’s kunnen voeren om de belangen van onze huurders te behartigen.
 • Geef je (on)gevraagd adviezen aan en ben je strategisch gesprekspartner van de directie van Vestia over zaken die onze huurders betreffen op basis van de Overlegwet en de Woningwet 2015.
 • Stel je, in overleg met de voorzitter, de agenda en stukken beschikbaar voor de maandelijkse bestuursvergadering van de Huurdersraad en de vergaderingen met de directie en de huurderscommissarissen van Vestia.
 • Houd je je ook bezig met het bedenken van workshops en allerlei projecten gericht op onder andere de kwaliteit van de dienstverlening, klanttevredenheid, duurzaamheid en het organiseren van de Huurdersdag. 

Wat breng jij voor ons mee

 • Een afgeronde wo-opleiding.
 • Je hebt kennis van en affiniteit met de corporatiesector en haar huurders, evenals de overige stakeholders.
 • Aantoonbare ervaring met ontwikkelingen op de verschillende beleidsterreinen en vakgebieden in de volkshuisvesting waar je werkzaamheden verband mee houden.
 • Je hebt kennis van de Overlegwet en de Woningwet 2015, dit is een pre.
 • Je bent flexibel (geen 9-tot-5-type) en bereid regelmatig avonden en sporadisch weekenden te werken.
 • Wellicht overbodig om te benoemen, maar je beschikt over uitstekende sociale, communicatieve en schriftelijke vaardigheden.
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs en eigen auto. 

Je bent een energieke duizendpoot, die goed kan organiseren en openstaat voor vernieuwing en verandering. Spreken in het openbaar vind je leuk om te doen en met snel denken en schakelen tussen strategisch, operationeel en tactisch niveau heb je absoluut geen moeite. Ook snap jij heel goed hoe politieke verhoudingen werken en kan jij je hier makkelijk in bewegen. Je hebt ervaring met participatie in een interactief en zorgvuldig proces met alle relevante stakeholders. 

Zelfstandig functioneren is voor jou geen probleem en je voelt je verantwoordelijk voor het bewaken, borgen en nakomen van gemaakte afspraken. Daarnaast ben je ook een echte teamspeler, en netwerker, weet je mensen en partijen blijvend te (ver)binden. 

Wat bieden wij jou

 • Marktconform salaris en overige arbeidsvoorwaarden, volgens de cao Woondiensten.
 • Daarbij hoort een arbeidsovereenkomst voor 32-36 uur, in eerste instantie voor een jaar.
 • Als het ons beiden goed bevalt een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.
 • Flexibiliteit om je eigen werkagenda in te delen en de mogelijkheid om, in overleg, thuis te werken. 

Verder veel ruimte om je goed te kunnen ontplooien en je functie uit te bouwen. Eigen initiatief en creativiteit kan je gebruiken bij het inrichten van je werkzaamheden. Een prima opleidingsbudget, want we vinden het belangrijk dat ook jij je blijvend schoolt. Dit alles binnen een klein maar slagvaardig enthousiast team van medewerkers, waarbij we een prettige, informele en dynamische werksfeer creëren. 

Over Huurdersraad Vestia

De Huurdersraad vertegenwoordigt de belangen van huurders van Vestia. We zijn de brug tussen Vestia en haar huurders. Op beleidsniveau is de Huurdersraad gesprekspartner, maar we fungeren ook als spreekbuis van de huurders. Het bezit van Vestia strekt zich uit over geheel Nederland, 136 gemeenten, 77.000 huishoudens. 

De Huurdersraad is een onafhankelijke stichting waarvan het vrijwillige bestuur bestaat uit zes personen, allen ook huurders van Vestia. Het bestuur wordt ondersteund door het bedrijfsbureau van waaruit we onze activiteiten coördineren. Samen met twee collega’s, bureaumedewerker en projectleider, ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken.

Procedure

De selectieprocedure wordt begeleid door Atrivé. Je belangstelling kan je melden tot uiterlijk 11 september 2018 via sollicitatie@atrive.nl voorzien van je motivatie en cv. Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Neline van Noordt via 030 693 60 00. 

De sollicitatiegesprekken vinden plaats in september. De eerste gespreksronde is op vrijdag 14 september op het kantoor van Atrivé in Utrecht. De tweede gespreksronde vindt plaats in de week van 17 of 24 september in Zoetermeer. Een assessment kan onderdeel uitmaken van deze procedure.

 

Hoe kunnen wij u helpen?

Leg uw vraagstuk voor aan onze experts, wij adviseren graag.

 *
 *
naam@bedrijf.nl
012-3456789
 *
Neline van Noordt
T: 06 - 18 40 60 73
E:n.van.noordt@atrive.nl
LinkedIn