Eerste ‘Werkplaats Duurzaamheid’ leerzaam en inspirerend

Onlangs organiseerde Atrivé de ‘Werkplaats Duurzaamheid’ voor en met duurzaamheids-professionals die bij een woningcorporatie werken

Praten over duurzaamheid gebeurt genoeg. Maar vaak gaat het dan over de techniek. En hoewel er nog veel te ontwikkelen en verbeteren valt, hebben we al heel wat technische oplossingen tot onze beschikking. Maar daarmee zijn we er niet. Aan de proceskant van mens en organisatie gebeurt veel; hoe ga je daarmee om. Hoe leren we van elkaar de uitdagingen aan te gaan? Gelukkig zijn er voorbeelden waar men met tevredenheid terugkijkt op een doorlopen proces (alhoewel men natuurlijk nergens kan beweren “klaar” te zijn). Door kennis en ervaringen te delen komen we verder.

Herkenning en nieuwsgierigheid

De twee sprekers van deze eerste werkplaats waren:

Gerard van Bortel, die onder andere werkzaam is bij de afdeling Housing Management van de TU Delft, commissaris is van Rochdale en Het Grootslag en bestuurslid van de Woonbond; tevens één van de drie auteurs van de VTW-handreiking over circulaire economie en biodiversiteit.

Ric Leenders, adviseur duurzaamheid en accountmanager bij Antares, gespecialiseerd in vastgoedbeheer en duurzaamheid.

Beiden brachten een boeiend verhaal dat enerzijds herkenning, maar ook nieuwsgierigheid opriep.

Van meedoen leer je het meest

Het was kort gezegd een leerzame en inspirerende middag die beslist uitnodigt tot een vervolg. Ben je duurzaamheidsprofessional en werkzaam bij een woningcorporatie, en wil je er volgende keer bij zijn, om te brengen of om te halen, dan kun je je daarvoor aanmelden bij Thijs Kurstjens (zie onderstaand). Want van meedoen leer je natuurlijk het meest!!

 

Meer over kennisdeling: De Conferentie Duurzaam Gebouwde Omgeving

Eind november nam Atrivé adviseur Thijs Kurstjens digitaal deel aan de Sustainable Built Environment Conference. Een conferentie die digitaal vanuit Helsinki werd georganiseerd en die duurzaamheidsprofessionals uit meer dan 30 landen hun kennis met elkaar liet delen. De bijdrage van Thijs richtte zich op het werkend krijgen van conceptueel en circulair inkopen. Klik HIER om de paper van Thijs Kurstjens te downloaden.

Ben je duurzaamheidsprofessional en werkzaam bij een woningcorporatie?

Neem dan contact met mij op om te sparren of om je op te geven voor de volgende WERKPLAATS DUURZAAMHEID

 *
 *
naam@bedrijf.nl
012-3456789
 *
Thijs Kurstjens
T: 06 29 62 24 08
E:t.kurstjens@atrive.nl
LinkedIn