Vacature strategisch beleidsadviseur

bij Woningbouwvereniging Volksbelang te Helmond

Van deze vacature is de reactietermijn verstreken.

Standplaats                            Molenstraat 83, 5701 KA  Helmond
Uren per week                       32- 36 uur
Werk-/denkniveau               hbo+/wo werk- en denkniveau

Als jij het een uitdaging vindt om nieuwe ontwikkelingen en behoeftes van bewoners te vertalen naar heldere en integrale beleidsstukken en je weet ook hoe je dit moet implementeren, dan ben jij diegene die wij zoeken! Je bent bezig met best practice en onderzoekt welke behoeftes er zijn uit de praktijk. Op basis hiervan kom je tot goed doordachte beleidsvoorstellen. Je hebt hiermee een belangrijke toegevoegde waarde voor de ontwikkelingen en implementatie van de maatschappelijke doelstelling van Volksbelang.

Als sociale volkshuisvester heeft Volksbelang haar wortels in de buurten en wijken van Helmond. Wij bieden kwalitatief goede en betaalbare woningen, maar vinden het nog belangrijker om onze bewoners een thuis te bieden: een plek waar de bewoner prettig woont en leeft. Volksbelang is één van de vijf woningcorporaties in Helmond. Wij verhuren en beheren ongeveer 2.800 woningen.

Volksbelang is een laagdrempelige organisatie. Er werken medewerkers die sterk betrokken zijn met waar Volksbelang voor staat en die -als het nodig is- met de nodige durf het initiatief nemen om op te komen voor haar bewoners. Onze focus ligt de komende jaren met name op het versterken van onze (bedrijfseconomische) positie en onze maatschappelijke en volkshuisvestelijke taakstelling. De belangrijkste uitdagingen voor de komende paar jaar zijn de vernieuwing van de Leonardusbuurt, zorgen voor een actueel strategisch voorraadbeleid en verduurzaming van de voorraad.

Om de ambities te verwezenlijken zijn wij op zoek naar een

strategische beleidsadviseur

- iemand met lef en een proactieve houding die samen met ons de gewenste koers en beleid neerzet en bijstuurt -

 

Hoe zou jouw agenda eruit kunnen zien?

Maandag: Jouw werkweek begint met een intern overleg met de manager bedrijfsvoering over het actualiseren van de portefeuillestrategie. Uit dit overleg komen een aantal actiepunten naar voren die jij oppakt, zoals het starten van een onderzoek naar de behoefte van starters op de woningmarkt. Je hebt geconstateerd dat bij collega-corporaties nieuwe initiatieven plaatsvinden voor deze starters en je pakt dit op een proactieve wijze op. Je gaat in je netwerk op zoek naar aansprekende voorbeelden van zo’n onderzoek. Ook scan je de nieuwsbrieven op actualiteiten die relevant kunnen zijn voor Volksbelang.

Dinsdag: In de ochtend staat het beleidsoverleg ingepland waarbij het jouw taak is om de managers en de directeur-bestuurder te ondersteunen bij de implementatie van het dashboard. Je hebt een dashboard ontwikkeld waar de voortgang van activiteiten inzichtelijk wordt gemaakt. Tijdens dit overleg komen een aantal vragen ter sprake die jij kunt beantwoorden. Na de lunch met je collega’s staat er een overleg gepland over de nieuwe criteria van het kwaliteitsbeleid, waarbij jij de medewerkers informeert over de veranderingen.

Woensdag: Je hebt heel de dag geblokt voor het kwaliteitsbeleid om goede kwaliteits- en verbeterplannen op te stellen. Je ideeën heb je al afgestemd met collega’s van alle afdelingen. Aan het einde van de dag ligt er een mooi concept dat in het MT besproken kan worden. Verder heb je meegedacht over een plan van eisen, waaraan een nieuw primair systeem zou moeten voldoen om de organisatie zo goed mogelijk te faciliteren.

Donderdag: Onverwachts komt de manager wonen naar jou toe met een vraag over subsidies, je geeft aan dat je dit even goed moet onderzoeken en verwacht een duidelijk antwoord te hebben tijdens het geplande overleg van volgende week. Je gaat er snel mee aan de slag. Daarnaast krijg je signalen van collega-corporaties dat zij een gezamenlijke activiteit willen ontwikkelen op het gebied van duurzaamheid, omdat je proactief bent ingesteld pak je dit gelijk op.

Vrijdag: Je bent bezig met de planning van jouw lopende onderzoek op het gebied van huurderstevredenheid, je beantwoordt je mail en je zorgt ervoor dat je takenlijst voor maandag weer goed op orde is. Als laatste bereid je het gesprek met het onderzoeksbureau voor dat volgende week gepland staat, daarvoor heb je nog een telefonisch overleg met de bestuurssecretaris. Aan het eind van de ochtend begint je weekend!

Wat vraagt Volksbelang?

Je hebt een hbo+/wo werk- en denkniveau, aangevuld met kennis van en ervaring met strategische beleidsontwikkeling. Daarnaast ben je bekend met de volkshuisvesting, vastgoedsturing en projectmanagement. Je kunt de verbinding maken tussen strategie en beleid en daarnaast heb je ervaring met het implementeren van beleid. Je bent een echte generalist die boven de materie kan staan om overzicht te bewaken en die zaken vanuit verschillende invalshoeken benadert. Je hebt lef, inlevingsvermogen, je bent altijd op zoek naar verbetering en je kunt goed ‘out of the box’ denken. Het is een nieuwe functie binnen de organisatie die volop in verandering is, dus je moet van pionieren houden.

De koers van Volksbelang gaat veranderen en hier moet je in mee kunnen gaan, dit vergt flexibiliteit en het kunnen zien van kansen. Je bent samenwerkingsgericht en neemt graag het voortouw. Jouw enthousiasme breng jij over naar jouw collega’s en je creëert draagvlak bij bestaande en op te bouwen netwerkcontacten.

Wat biedt Volksbelang?

Wij bieden een aanstelling voor 32-36 uur per week. In eerste instantie is dit een arbeidsovereenkomst voor een jaar, maar met de intentie om te verlengen en een langdurige samenwerking met elkaar aan te gaan. Volksbelang biedt een salaris conform salarisschaal K van de cao Woondiensten. Inschaling is afhankelijk van je ervaring.

Wij zijn een kleine organisatie en we geven je ruimte om je te kunnen ontplooien en je functie uit te bouwen. Eigen initiatief en creativiteit kan je gebruiken bij het inrichten van je werkzaamheden. Daarnaast krijg je er natuurlijk ook 25 betrokken en enthousiaste collega’s bij! Zoek je meer informatie over onze organisatie, bezoek dan onze website www.volksbelanghelmond.nl.

Procedure

Dit werving- en selectieproces wordt begeleid door Atrivé. Je belangstelling mag je melden tot uiterlijk 10 mei 2020 via sollicitatie@atrive.nl voorzien van je motivatie en cv. Voor nadere informatie kun je contact opnemen met John van Es via 06 25 05 18 18.

De kennismakingsgesprekken vinden plaats op maandag 18 mei of dinsdag 19 mei 2020 op het kantoor van Atrivé (Tauw) in Eindhoven. De tweede gespreksronde vindt plaats op dinsdag 26 mei 2020 bij Volksbelang in Helmond. Dinsdag 2 juni 2020 zijn de laatste gesprekken. Een assessment kan onderdeel uitmaken van deze procedure.

 

Atrivé is gespecialiseerd in werving en selectie. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt dan ook niet op prijs gesteld.

Meer weten?

Neem contact met mij op.

 *
 *
naam@bedrijf.nl
012-3456789
 *
John van Es
T: 06 - 25 05 18 18
E:j.van.es@atrive.nl
LinkedIn
John van Es