Vacature RvC-lid volkshuisvestelijk-vastgoed profiel

Bij Wonen Zuid op voordracht van de huurdersvereniging

Deze vacature is inmiddels succesvol vervuld

Wonen Zuid is een van de grotere woningcorporaties in Limburg en beheert zo’n 14.000 woningen in Midden- (kantoor Roermond) en Zuid-Limburg (kantoor Heerlen). Wonen Zuid is een sociaal maatschappelijk ondernemer en staat midden in de samenleving: tussen mensen en organisaties om haar “klanten” zo goed mogelijk te kunnen bedienen. Dat komt ook terug in de missie: “Wij helpen mensen te wonen zoals ze wensen met de mogelijkheden die ze hebben”. Bij Wonen Zuid werken 160 medewerkers die met een frisse blik vooruit kijken en denken in mogelijkheden. Dat doet men door goed te luisteren, door samen te werken en door kansen te creëren. Met haar maatschappelijke partners is Wonen Zuid constant in gesprek om de beste randvoorwaarden te scheppen. Bewoners en buurtgenoten doen de rest. Wonen Zuid laat zich graag verrassen door ideeën van haar huurders en kopers en helpt, indien aan de orde, een handje mee. Zo wordt samen werken, samen wonen.

Door het verstrijken van de zittingstermijn van één van de huidige commissarissen per 1 oktober 2021 is er een vacature in de raad van commissarissen:

lid raad van commissarissen
met een volkshuisvestelijk – vastgoed profiel
op voordracht van de huurdersvereniging

Voor de vacature die wordt opgevuld is het voordracht-recht van de Huurdersvereniging Wonen Zuid (HWZ) van toepassing. De HWZ is daarom in de lead bij de werving en selectie van de nieuw te benoemen commissaris.

Wat voor persoon zoeken wij voor de RVC?

De kandidaat die wij zoeken heeft kennis van de (lokale) woningmarkt, woonvisies, prestatieafspraken, wonen en zorg en bijzondere woonvormen voor kwetsbare bewoners. Daarnaast heeft u ervaring met stakeholders (zoals huurders, gemeenten en toezichthouders) en weet u wanneer of hoe u deze informeert en betrekt. Heeft u een duidelijke visie op de volkshuisvesting en op de (toekomstige) rol van corporaties binnen de volkshuisvesting in relatie tot maatschappelijke ontwikkelingen en de wensen van belanghebbenden? Dan komen wij graag met u in gesprek.

De kandidaat die de wij voor ogen hebben is een betrokken commissaris met empathie voor de huurders die goed kan samenwerken. We zoeken een commissaris die graag de discussie aangaat en goed luistert naar de inbreng van anderen, proactief is en constructief kan tegendenken.

Herkent u zich in de volgende criteria:

  • kennis en ervaring op het gebied van de volkshuisvesting en projectontwikkeling of vastgoedbeheer;
  • Visie op de toekomstige rollen van de corporatie binnen de volkshuisvesting in relatie tot maatschappelijke ontwikkelingen en doelgroepontwikkelingen;
  • ideeën op het gebied van leefbaarheid, herstructurering, beheer, duurzaamheid en samenwerking met overheid en marktpartijen;
  • kennis van de markt en ideeën over vastgoedbeheer en projectontwikkeling zowel in relatie tot de zakelijke opgave van de corporatie als ook in relatie tot de specifieke maatschappelijke opgave van de corporatie;
  • kennis en ervaring op het terrein van vastgoedontwikkeling, -exploitatie en -beheer;
  • aantoonbare affiniteit met huurdersbelangen en huurdersvertegenwoordiging.

De volledige profielschets met onder andere meer informatie over de uitdagingen van Wonen Zuid, de positie van de RvC-leden en het persoonlijke profiel kunt u HIER downloaden.

Reageren

U kunt uw belangstelling tot uiterlijk 9 augustus 2021 melden via sollicitatie@atrive.nl voorzien van uw motivatie en cv. De selectieprocedure wordt begeleid door John van Es van Atrivé. Voor meer informatie over Wonen Zuid kunt u de website www.wonen-zuid.nl bezoeken. U kunt ook met John contact opnemen, via 06 25 05 18 18 of j.van.es@atrive.nl. Ook kunt u informatie vinden op de website van de huurdersvereniging HWZ via www.HWZ.nl.

Voordat een benoeming plaatsvindt, beoordeelt de Autoriteit woningcorporaties de geschiktheid en betrouwbaarheid van de kandidaat conform hun Beoordelingskader.

 

Atrivé is gespecialiseerd in werving en selectie. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt dan ook niet op prijs gesteld.

Meer weten?

Neem contact met mij op.

 *
 *
naam@bedrijf.nl
012-3456789
 *
John van Es
T: 06 - 25 05 18 18
E:j.van.es@atrive.nl
LinkedIn
John van Es