Vacature projectleider duurzaamheid

Bij Woontij

Woontij is een moderne woningcorporatie die ruim 2.200 sociale huurwoningen beheert in Den Helder en Julianadorp en op Texel. Woontij is een kleine organisatie, met korte lijnen en met veel mogelijkheden. Bij ons zijn er geen ivoren torentjes en bij ons werken geen solisten. Met onze Noord-Hollandse nuchterheid zijn we gewend aan directheid en eerlijkheid, maar wel met respect. Doordat wij ons, nog sterker dan voorheen, willen richten op het verduurzamen van ons woningbezit, zoekt de organisatie uitbreiding in de vorm van een

Projectleider Duurzaamheid

Onze kernwaarden zijn dichtbij, verbonden en betrouwbaar. Zo willen we dat de bewoners van onze woningen het ervaren, en zo willen we ook werken binnen onze eigen organisatie en richting onze stakeholders. Bij Woontij werken geen solisten maar collega’s die met elkaar samen de klus klaren. Ze voelen zich verantwoordelijk voor het werk dat ze doen en zijn met recht trots op het resultaat: ‘het realiseren van de woonwensen van mensen’. In hoofdlijnen richt Woontij zich op: voldoende woningen, lokaal maatwerk en verduurzaming.

Verduurzaming bij Woontij

Onlangs heeft Woontij nieuw duurzaamheidsbeleid vastgesteld. Hierin staan forse ambities waarvoor ook aanzienlijke investeringen gepland zijn. Dit vraagt veel van de organisatie, maar we doen het samen! Veel van onze complexen (met gemiddeld 10 tot 40 woningen) zullen een verduurzamingsslag ondergaan; zowel op bouwkundig als op installatietechnisch vlak. Dit gebeurt complexmatig. Op specifieke vlakken kunnen extern deskundigen worden ingehuurd. Als projectleider moet je dan ook een goed opdrachtgever kunnen zijn. Verder zal je nauw samenwerken met bijvoorbeeld de bewonersconsulent. Het gaat immers om verduurzaming van verhuurde woningen. Bij Woontij voelen de huurders zich betrokken omdat ze ook betrokken worden. We zijn immers al 75 jaar stevig verankerd in de samenleving van Texel en Den Helder, en houden goed voeling met huurdersorganisaties. Zo komen we tot gedragen verduurzamingsprojecten waar iedereen blij van wordt.

De werkweek van een projectleider duurzaamheid

Als projectleider duurzaamheid heb je met veel partijen contact. Je hoeft niet alles zelf te weten en te kunnen, maar je bent wel de spin in het project-web. Dit doe je soms vanuit huis, soms op het kantoor op Texel, soms op het project en soms in bijvoorbeeld een buurthuis met de bewoners.

De projectmanager is hoofdverantwoordelijk voor de planning en opzet van de projecten; jij als projectleider richt je op de uitvoering daarvan. In jouw functie kun je drie elementen onderscheiden:

 1. Die van opdrachtgever; jij bent eerste aanspreekpunt voor de aannemers van de duurzaamheidsprojecten. Als het nodig is maak je keuzes aangaande de planning, organisatie en werkmethodes.
 2. Die van regisseur; als spin in het web weet jij alle partijen aan elkaar te koppelen en regisseer jij het spel. Je hebt contact met de gemeente, de bewoners, de aannemer en de bewonersconsulent en projectmanager van Woontij. Je bent in deze rol continu op zoek naar methodes om projecten op een effectieve en efficiënte wijze te laten verlopen.
 3. Die van toezichthouder; tijdens je projectbezoeken volg je het renovatie/ verduurzamings-project. Je controleert ook de kwaliteit van uitvoering. Je signaleert tijdig knelpunten. Als iets niet in de haak is onderneem je de nodige stappen om dit op te lossen.

Hieronder een voorbeeldje hoe je agenda eruit kan zien.Wat vragen we van je

 • Een HBO -werk en denkniveau.
 • Een bouwkundige achtergrond.
 • Minimaal 3 jaar werkervaring in een soortgelijke functie. Zowel met medior als met senior werkervaring ben je welkom om te solliciteren; doordat dit een nieuwe functie is, kun je de functie met je collega’s voor een groot deel vormgeven.
 • Een proactieve en initiatiefrijke houding.
 • Je bent resultaatgericht en je hebt een gezonde hands-on mentaliteit; jij kunt makkelijk de knoop doorhakken. Je ziet kansen en mogelijkheden en weet in geval van obstakels oplossingen aan te dragen.
 • Je hebt een enthousiaste persoonlijkheid, je bent een stevige gesprekspartner en je kunt standpunten helder overbrengen.

Wat bieden we je

 • Naast een nieuwe uitdagende baan kun je een prettige werksfeer verwachten, doorgroeimogelijkheden en ruimte om jezelf continu te blijven ontwikkelen.
 • De mogelijkheid om overal te werken waar dat handig is: thuis, op kantoor op Texel, op de projectlocatie.
 • Mogelijkheden om jouw contracturen goed te matchen met je privéomstandigheden; alles tussen de 20 en 40 werkuren per week is bespreekbaar.
 • Ook de contractvorm is bespreekbaar (ZZP, tijdelijk, vast).
 • Flexibele afspraken over vakantiedagen mogelijk.
 • Overnachtingsmogelijkheden op Texel of op het vaste land, afhankelijk van je woonplaats.
 • Goede arbeidsvoorwaarden en pensioenregeling.
 • Ook bieden we goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een auto van de zaak, budget voor opleiding en coaching, stoelmassage etc..
 • Salarisindicatie afhankelijk van ervaring schaal J Cao woningcorporaties

Bij Woontij hebben we oog voor de mens. We denken mee met jouw ontwikkelwensen. Samen met elkaar maken we de puzzel hoe het werk het best verdeeld kan worden. We zijn flexibel zodat veranderingen opgevangen kunnen worden.

Reactie en procedure

Ben jij enthousiast geworden, en wil je graag aan de slag als projectleider duurzaamheid bij Woontij?
Wacht dan niet langer en solliciteer direct. Stuur je brief met cv naar Atrivé t.a.v. John van Es, mail: sollicitatie@atrive.nl onder vermelding van “projectleider duurzaamheid Woontij”.
John van Es (06 25 05 18 18). Na ontvangst van je sollicitatie nodigen we je uit voor een oriënterend gesprek.

 

Meer weten?

Neem contact met mij op.

 *
 *
naam@bedrijf.nl
012-3456789
 *
John van Es
T: 06 - 25 05 18 18
E:j.van.es@atrive.nl
LinkedIn
John van Es