Vacature medewerker Financiën en Control

Bij Brederode Wonen

Van deze vacature is de reactietermijn verstreken

Standplaats                            Bos en Duinlaan 2A, 2061 VP in Bloemendaal

Uren per week                       32-36 uur

Werk-/denkniveau               hbo+ werk- en denkniveau

Vind jij het een uitdaging om financiële processen in te richten en vorm te geven, en vanuit cijfers de organisatie optimaal te ondersteunen om in control te blijven? Dan ben jij de medewerker financiën en control die wij zoeken. Een financiële duizendpoot met oog voor detail, die het een uitdaging vindt om onze processen en rapportages zo doelmatig en efficiënt mogelijk in te richten en uit te voeren.

Brederode Wonen is een maatschappelijke onderneming die als missie heeft om volkshuisvesting te bieden in de gemeenten Bloemendaal en Velsen. In deze gemeenten verhuren en beheren wij ruim 1.500 woningen. Daarbij staat de aandacht voor een goed woon- en leefklimaat centraal. Wij opereren dicht bij de klant. Het voordeel daarvan is dat wij als geen ander op de hoogte zijn van wat er speelt in de omgeving. Op deze wijze zijn wij in staat maatwerk te leveren.

De uitdaging die wij zien is de complexe verduurzamingsopgave van ons bezit en het aanvullen van onze sociale huurwoningen. Bij het realiseren van nieuwe sociale huurwoningen zorgen we ervoor dat deze voldoen aan de eisen op het gebied van duurzaamheid. Als Brederode Wonen staan wij voor het aanbieden van comfortabele woningen met lage energielasten voor onze huurders en wij willen graag een bijdrage leveren aan de leefbaarheid van onze omgeving.

Wij zijn een kleine en overzichtelijke organisatie. De lijnen zijn kort wat maakt dat we een hecht team vormen. Samen zetten wij ons in voor betaalbare huisvesting in ons werkgebied. We zijn een betrouwbare, sociale corporatie.

Om onze ambities te verwezenlijken zijn wij op zoek naar een

medewerker Financiën en Control

-  iemand die vooruit kijkt, initiatief neemt, samenwerkt en de financiële rapportages en analyses inzichtelijk maakt en optimaal coördineert  -

De medewerker financiën en control maakt deel uit van ons team Financiën, dat verder bestaat uit de teamleider en medewerker bedrijfsadministratie.

Hoe kan jouw werkweek eruit zien?

Op maandag begint jouw werkweek en je begroet eerst al jouw leuke en enthousiaste collega’s. Naast de planning van uit te voeren werkzaamheden neem je je mailbox door, waarbij je vaststelt wat je prioriteiten hierin zijn. Vervolgens ga je aan de slag om de managementinformatie samen te stellen, zodat deze meegenomen kan worden in de interne en externe rapportages. In jouw werk is er zoveel variatie, dat je ervoor kiest om na de lunch even wat anders te gaan doen. Je gaat beginnen aan het opstellen van de liquiditeitsprognoses.

Op dinsdag staat het teamleidersoverleg ingepland. Terwijl de teamleider in overleg is, lopen er regelmatig collega’s bij je binnen met vragen van uiteenlopende aard. Om die collega’s te helpen pak jij natuurlijk meteen de handschoen op. 

Woensdagochtend heb je een aantal vragen omtrent de liquiditeitsprognoses kunnen stellen aan jouw financiële collega’s, waardoor je de prognose kunt afronden. In de middag ga je de maandrapportage checken en aanvullen, aangezien je deze van collega’s van Verhuur en Onderhoud in de ochtend hebt ontvangen. Tevens ga je na of de verschillen plausibel zijn ten opzichte van voorgaande rapportages. Je dag is alweer zo voorbij.

Op donderdag heb je de vraag van de directeur-bestuurder ontvangen om een aantal scenario’s door te rekenen (voor eventuele investeringsmogelijkheden en beleidsvoorstellen). Je bedenkt gedurende dag nog een aantal mogelijke scenario’s en wilt deze ook graag voorleggen aan de directeur-bestuurder, deze ruimte pak je ook.

Op vrijdag werk je in de ochtend nog een paar laatste dingen uit, beantwoord je je mail en zorg je ervoor dat je takenlijst voor maandag weer goed op orde is. Aan het eind van de ochtend begint je weekend!

Wat vraagt Brederode Wonen?

Je hebt een hbo+ werk- en denkniveau in een financiële richting. Ruime kennis en ervaring met het werken aan jaarrekeningen en bijvoorbeeld dVi en dPi. Daarnaast ben je bijzonder vaardig met Excel, beschik je over een klantgerichte houding en houd je van een goede samenwerking. Kennis van het datarekenmodel  Wals/FMP is een pré. En je krijgt de coördinatie van ICT vraagstukken. Tevens ben je sterk in het organiseren en plannen van je werkzaamheden en toont flexibiliteit waar dit nodig is. Je bent nieuwsgierig, zelfstandig en altijd op zoek naar verbetering.

Daarnaast vind je het interessant om op de hoogte te blijven van relevante maatschappelijke, politieke en vakinhoudelijke ontwikkelingen en trends en weet je de impact ervan te vertalen in de strategie van onze organisatie. Je bent samenwerkingsgericht en neemt graag het initiatief.

Wat biedt Brederode Wonen?

Wij bieden een aanstelling voor 32 tot 36 uur per week. In eerste instantie is dit een arbeidsovereenkomst voor een jaar, maar met de intentie om te verlengen en een langdurige samenwerking met elkaar aan te gaan. Brederode Wonen biedt een salaris conform salarisschaal J van de cao woondiensten. Inschaling is  afhankelijk van je ervaring.

Wij zijn een kleine organisatie met veel aandacht voor talent en persoonlijke ontwikkeling. Wil je in jezelf investeren, dan daagt Brederode Wonen je uit dat bij hen te doen. Je krijgt veel ruimte om je goed te kunnen ontplooien en je functie uit te bouwen. Eigen initiatief en creativiteit kan je gebruiken bij het inrichten van je werkzaamheden. Daarnaast krijg je er natuurlijk ook 13 leuke en enthousiaste collega’s bij! De eerste donderdag van elke maand komen we met z’n allen bij elkaar voor een lunch waarbij de directeur-bestuurder je informeert over actuele onderwerpen die alle collega’s aangaan.

Je komt te werken in een prachtig pand in Bloemendaal. Een inspirerende en mooie omgeving die je stimuleert om samen te werken en initiatieven te nemen. Zoek je meer informatie over onze organisatie, bezoek dan onze website www.brederodewonen.nl

Procedure

Dit werving- en selectieproces wordt begeleid door Atrivé. Je belangstelling mag je melden tot uiterlijk 3 mei 2020 via sollicitatie@atrive.nl voorzien van je motivatie en cv. Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Veerle van den Enden via 06 12 593 114

De kennismakingsgesprekken vinden plaats op woensdag 6 mei 2020 op het kantoor van Atrivé in Utrecht. De tweede gespreksronde vindt plaats op woensdag 13 mei 2020 bij Brederode Wonen in Bloemendaal. Woensdag 20 mei 2020 zijn de laatste gesprekken. Een assessment kan onderdeel uitmaken van deze procedure.

 

Meer weten?

Neem contact met mij op.

 *
 *
naam@bedrijf.nl
012-3456789
 *
Veerle van den Enden
T: 06 - 12 59 31 14
E:v.vanden.enden@atrive.nl
LinkedIn
Veerle van den Enden