Vacature manager bedrijfsvoering

bij Woningbouwvereniging Volksbelang te Helmond

Standplaats                            Molenstraat 83, 5701 KA  Helmond
Uren per week                       36 uur
Werk-/denkniveau               hbo+/wo werk- en denkniveau

Je bent geïnteresseerd in het opstellen, inrichten en implementeren van het financieel-economisch beleid. Daarbij zijn de financiële gevolgen van de ontwikkeling en de beheersing van het vastgoed een belangrijk onderdeel. Als jij naast de jaarrekening en kwartaalrapportages ook op andere terreinen van de bedrijfsvoering uitdagingen ziet liggen, dan ben jij diegene die wij zoeken! Als sparringpartner van je collega’s en van de directeur-bestuurder ben je verantwoordelijk voor de verbinding tussen de koers van Volksbelang en de processen op het gebied van financiën, vastgoed en informatisering.

Als sociale volkshuisvester heeft Volksbelang haar wortels in de buurten en wijken van Helmond. Wij bieden kwalitatief goede en betaalbare woningen, maar vinden het nog belangrijker om onze bewoners een thuis te bieden: een plek waar de bewoner prettig woont en leeft. Volksbelang is één van de vijf woningcorporaties in Helmond. Wij verhuren en beheren ongeveer 2.800 woningen.

Volksbelang is een laagdrempelige organisatie. Er werken medewerkers die sterk betrokken zijn met waar Volksbelang voor staat en die -als het nodig is- met de nodige durf het initiatief nemen om op te komen voor haar bewoners. Onze focus ligt de komende jaren met name op het versterken van onze (bedrijfseconomische) positie en onze maatschappelijke en volkshuisvestelijke taakstelling. De belangrijkste uitdagingen voor de komende paar jaar zijn de vernieuwing van de Leonardusbuurt, zorgen voor een actueel strategisch voorraadbeleid en verduurzaming van de voorraad.

Om de ambities te verwezenlijken zijn wij op zoek naar een

manager bedrijfsvoering

- iemand die collega’s coacht, inspireert, kansen ziet en samen werkt aan
het realiseren van een optimaal maatschappelijk en financieel rendement -

 

Hoe zou jouw agenda eruit kunnen zien?

Maandag: Je werkt samen met je team aan de jaarrekening, verantwoordingsstukken en de onderliggende rapportages. Met een gezamenlijke inspanning is het gelukt om alle stukken klaar te hebben om te presenteren aan het MT. Nu kun jij je ook voorbereiden voor de presentatie voor de raad van commissarissen. Je doelstelling vandaag is om de puntjes op de i te kunnen zetten, zodat je volgende week het contact met de accountant verder kunt oppakken. De financiële ratio’s zijn goed in kaart gebracht, waardoor de uitvoering van het herstelplan snel en doelmatig inzichtelijk wordt gemaakt.

Dinsdag: In de ochtend is het MT-overleg gepland, waarin jij de stand van zaken toelicht over de door jou, samen met de manager wonen, opgestelde voorstellen ter verbetering van efficiënte en effectieve verhuur- en mutatieprocessen. Na de lunch met collega’s is er een overleg gepland met team vastgoed om te komen tot een (meerjaren)begroting van 2021.

Woensdag: Er staan verschillende interne overleggen gepland met agendapunten zoals de planning van de implementatie van het nieuw primaire systeem, de actualisatie van het treasurybeleid, het opstellen van financiële scenario’s en de meerjarenplannen. Verder worden er een aantal scenarioanalyses besproken die te maken hebben met de voorgenomen vastgoedontwikkeling in de wijk. Daarnaast is er een vooroverleg met de directeur-bestuurder over ons overleg met de accountant.

Donderdag: Je hebt vandaag de dag ingepland om een aantal financiële scenarioanalyses te maken en daarnaast kritisch te kijken naar de voorzet die is gemaakt door de financieel beleidsmedewerker over het actualiseren van het risicomanagement. Je wil goede feedback teruggeven aan deze collega, aangezien je ziet en hebt gehoord dat deze collega het graag zelfstandig op wil pakken.

Vrijdag: Je gaat vandaag met verschillende collega’s in gesprek over de nieuwe portefeuillestrategie. Dit is een onderwerp waar je nog niet zoveel ervaring mee hebt, maar dat je wel interessant en uitdagend vindt. Je wil uiteraard graag bijleren! Daarnaast lijkt het je goed om deze dag ook te gebruiken om meer te weten te komen over de omvangrijke investeringen en uitvoeringsplannen. Je sluit de dag af met een takenlijst die weer klaarligt voor maandag, het weekend kan beginnen!

Wat vraagt Volksbelang?

Je hebt een hbo+/wo werk- en denkniveau in een financiële economische richting, of bedrijfskundige richting. Ruime kennis en ervaring met het inrichten en implementeren van het financieel-economisch beleid en je kent de wet- en regelgeving van binnen en buiten. Daarnaast ben je bekend met financiële systemen en automatisering en heb je ervaring met het opstellen van verantwoordingsstukken en investeringsvoorstellen. Je hebt affiniteit met volkshuisvesting en vastgoed, want in de toekomst gaat de afdeling vastgoed onder jouw verantwoordelijkheid vallen. Je bent een energieke en coachende manager, aanspreekbaar en toegankelijk, met helikopterview, maar tegelijkertijd resultaatgericht en analytisch ingesteld.

Je vindt het interessant om op de hoogte te blijven van relevante maatschappelijke, politieke en vakinhoudelijke ontwikkelingen en trends en weet de impact ervan te vertalen in de strategie van onze organisatie. Je bent samenwerkingsgericht en neemt graag het voortouw.

Wat biedt Volksbelang?

Wij bieden een aanstelling voor 36 uur per week. Volksbelang biedt een salaris conform salarisschaal M van de cao Woondiensten. Inschaling is afhankelijk van je ervaring.

Wij zijn een kleine organisatie en we geven je ruimte om je te kunnen ontplooien en je functie uit te bouwen. Eigen initiatief en creativiteit kan je gebruiken bij het inrichten van je werkzaamheden. Daarnaast krijg je er natuurlijk ook 25 betrokken en enthousiaste collega’s bij! Zoek je meer informatie over onze organisatie, bezoek dan onze website www.volksbelanghelmond.nl.

Procedure

Dit werving- en selectieproces wordt begeleid door Atrivé.

Je belangstelling mag je melden via sollicitatie@atrive.nl  voorzien van je motivatie en cv. Voor nadere informatie kun je contact opnemen met John van Es via 06 25 05 18 18. Een assessment kan onderdeel uitmaken van deze procedure.

 

Atrivé is gespecialiseerd in werving en selectie. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt dan ook niet op prijs gesteld.

Meer weten?

Neem contact met mij op.

 *
 *
naam@bedrijf.nl
012-3456789
 *
John van Es
T: 06 - 25 05 18 18
E:j.van.es@atrive.nl
LinkedIn
John van Es