Vacature Manager Bedrijfsvoering

Bij Krijtland Wonen

De reactietermijn van deze vacature is verstreken

 

Ontwikkel jij onze organisatie naar de toekomst als manager Bedrijfsvoering?

Simpelveld  |  28-36 uur per week  |  startdatum 1 februari (in overleg)

Met circa 3.500 verhuureenheden is Krijtland Wonen de corporatie in het Heuvelland. Wij zijn actief in de gemeenten Vaals, Gulpen-Wittem en Simpelveld. Met 35 betrokken en enthousiaste collega’s zetten wij ons dagelijks in voor een kwalitatief goed en betaalbaar woningaanbod in een aantrekkelijke woon- en leefomgeving. Wij staan dicht bij onze huurders, hebben goede contacten met onze stakeholders en ketenpartners. Een krachtige organisatie van en voor huurders midden in de lokale Zuid-Limburgse samenleving. Een organisatie in ontwikkeling die zorgt voor een versteviging van de kwaliteit van dienstverlening aan haar huurders en samenwerkingspartners. 

Er spelen aanzienlijke ontwikkelingen en uitdagingen op het gebied van wonen, zowel nu als in de toekomst. Als woningcorporatie die graag dicht bij haar huurders staat, zien wij bij Krijtland Wonen hoe belangrijk het is om met maatschappelijke veranderingen mee te kunnen bewegen. Om dit te realiseren zijn wij op zoek naar een enthousiaste manager Bedrijfsvoering.

Waar liggen jouw uitdagingen?

Bij Krijtland Wonen vinden wij het belangrijk om onszelf en daarmee de organisatie te ontwikkelen. Dit geeft ons positieve energie. Onze nieuwe manager Bedrijfsvoering speelt hier een essentiële rol in. In deze functie ligt de focus de komende jaren op het volgende:

 • Het maken van een innovatieslag naar de toekomst, onder andere op het gebied van financiën, ICT, digitalisering en datamanagement. We verwachten dat je het externe strategische netwerk van Krijtland Wonen versterkt. Je helpt ons daarmee om toekomstbestendig te zijn en te anticiperen op de toekomstige opgave.
 • Het aansturen van het team Bedrijfsvoering, waarbij je vanuit een verbindende rol de medewerkers faciliteert, motiveert en inspireert. Je zorgt ervoor dat de afdeling hoge kwaliteit kan leveren in producten, resultaten en processen.
 • Het leveren van een kwaliteitsslag van onze dienstverlening en processen, binnen de gestelde financiële kaders. Hiermee draag je bij aan de ontwikkeling van de organisatie.
 • Het ontwikkelen en onderhouden van financiële kaders en beleid voor de woningcorporatie.

Een dag in het leven van…

Je start de dag met een overleg met het team Bedrijfsvoering, waarbij je het team ondersteunt door input te geven op de begrotingen. En je loopt samen met het team door de weekplanning en maakt afspraken over resultaten en waar je kan ondersteunen en adviseren. Vervolgens loop je het beleidsvoorstel voor de RvC-vergadering voor later die dag door, en voeg je nog een aantal bevindingen toe. De managementrapportage is klaar, je schrijft de toelichting en komt met een nieuw verbeterplan. Na de lunch voer je een kennismakingsgesprek met een sollicitant voor een nieuwe functie. Vervolgens neem je deel aan een overleg om te onderzoeken welke opleidingen nodig zijn binnen Krijtland Wonen. Aan het einde van de dag sluit je aan bij een digitale netwerkbijeenkomst van het ministerie om inspiratie rondom nieuwe wet- en regelgeving voor woningcorporaties op te doen. Je eindigt jouw dag vol ideeën en energie!

De volgende verantwoordelijkheden staan, de rest van de week, bij jou op de planning:

 • Het analyseren van financiële data op het gebied van vastgoed en mutatieonderhoud ter voorbereiding van een overleg met de manager Vastgoed over nieuwe contractafspraken met aannemers voor het volgend jaar.
 • Een overleg initiëren tussen de afdelingen Vastgoed en Wonen om enkele overlappende processen te bespreken.
 • Een investeringsvoorstel van de afdeling Vastgoed financieel toetsen op projectniveau en op organisatieniveau.
 • Een interne training organiseren over het toepassen van de PDCA-cyclus binnen Krijtland Wonen.
 • Contacten onderhouden met externe partijen, sparringpartner zijn voor onder andere WSW.
 • Het ontwikkelen en (mede) uitvoeren van de administratieve procedures en processen en het bewaken van de financiële continuïteit van de organisatie.
 • Een bezoek aan een collega-corporatie om te onderzoeken hoe zij omgaan met de datasturing.
 • Het opstellen en bewaken van het treasuryjaarplan, het vormgeven van het treasurybeleid en het opstellen van cashflowprognoses.
 • Het ontwikkelen van financieel-economische en fiscale beleidsvoorstellen.

Wat vragen wij?

Om succesvol te zijn in deze functie beschik je over een hbo-denk- en werkniveau en heb je 3-5 jaar ervaring in een soortgelijke functie en heb je affiniteit met het sociale of maatschappelijke domein (binnen of buiten de corporatiesector). Wij zijn op zoek naar iemand die al ervaring heeft in een sturende en leidinggevende rol, en enthousiast is om een volgende stap te zetten. Iemand die daadkrachtig, positief en toegankelijk is. Daarnaast is het van belang dat je financieel onderlegd bent, affiniteit hebt met ICT en oog voor kwaliteit. Wat wij misschien nog wel belangrijker vinden dan kennis, is dat onze manager een echte verbinder is: het geeft jou energie om de mensen om je heen te inspireren en coachen.

Wat bieden wij?

Krijtland Wonen is dé Heuvelland-corporatie die midden in de samenleving en tussen haar huurders staat. Dit betekent dat wij met een hecht team op een betrokken manier samenwerken. Werkplezier staat bij ons centraal, er is altijd ruimte om het gezellig te hebben met elkaar. Bij Krijtland Wonen moedigen we je aan om je creativiteit in te zetten voor verbetering en vernieuwing. Daarnaast bieden we jou ruimte om te ontwikkelen door het aanbieden van cursussen en trainingen en netwerkbijeenkomsten.

Enthousiast?

Ben jij de verbinder met een frisse blik die graag een actieve bijdrage zou leveren aan de ontwikkeling van Krijtland Wonen? Dan gaan we graag met jou in gesprek!

De sollicitatieprocedure wordt begeleid door John van Es van Atrivé. Wil je meer weten over de functie of over werken bij Krijtland Wonen? Dan beantwoordt John van Es (06 25 05 18 18) graag jouw vragen.

Graag zien we je motivatie en cv tegemoet voor 1 januari 2022 op sollicitatie@atrive.nl.

Atrivé is gespecialiseerd in werving en selectie. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt dan ook niet op prijs gesteld.

Meer weten?

Neem contact met mij op.

 *
 *
naam@bedrijf.nl
012-3456789
 *
John van Es
T: 06 - 25 05 18 18
E:j.van.es@atrive.nl
LinkedIn
John van Es