Vacature lid RvC juridisch profiel

Bij Woonstichting Charlotte van Beuningen

Woonstichting Charlotte van Beuningen is een Vughtse woningcorporatie met ongeveer 3.000 woningen in de gemeente Vught, ‘s-Hertogenbosch, Moergestel en Haaren. Het werk van Woonstichting Charlotte van Beuningen gaat over het wonen en de woonomgeving van mensen. Woonstichting Charlotte van Beuningen kiest er heel duidelijk voor om er te zijn voor de mensen die voldoen aan de inkomensgrens of die om andere redenen niet zelf in hun huisvesting kunnen voorzien. Ze zetten zich in voor goede en duurzame sociale huurwoningen.

Dertig professionele, betrokken en enthousiaste medewerkers geven invulling aan de visie: ‘Samen het verschil maken’. Ze zijn zichtbaar in de wijken, laten het sociale hart spreken, pakken proactief de vragen van huurders op en zoeken daarbij de ondersteuning in het maatschappelijk netwerk waar nodig. De klanttevredenheid is hoog en de betrokkenheid bij huurders is groot, dit blijkt uit de cijfers van kwaliteitsmetingen (KWH).

Door het verstrijken van de zittingstermijn (1 oktober 2021) is er een vacature in de raad:

lid raad van commissarissen 

met een juridisch profiel

Voor de vacature die moet worden opgevuld is het voordracht recht van de Huurdersbelangenvereniging van toepassing. De huurdersbelangenvereniging is nauw betrokken bij de werving en selectie van de nieuw te benoemen commissaris.

Wat voor persoon zoekt Woningstichting Charlotte van Beuningen?

De kandidaat die wij zoeken heeft kennis van of affiniteit met volkshuisvestelijke vraagstukken vanuit het perspectief van een kleine actieve gemeenschap. De kennis en ervaring die ingebracht dient te worden heeft betrekking op actuele kennis over juridische vraagstukken, strategische (samenwerkings)contracten en politieke en bestuurlijke besluitvormingsprocessen. Daarnaast zijn wij op zoeken naar iemand die affiniteit heeft met organisatievraagstukken en organisatieontwikkeling. Bent u iemand die gevoel heeft voor samenwerkingsvormen, toezicht kan houden op de financiële continuïteit van Woningstichting Charlotte van Beuningen en actief het huurdersperspectief in kunt brengen binnen de RvC? Dan komen wij graag met u in gesprek.

De kandidaat die de RvC voor ogen heeft is een eigenzinnige, betrokken commissaris met empathie voor de huurders en iemand die goed kan samenwerken en oog en gevoel heeft voor de kleinschaligheid. We zoeken een commissaris die graag de discussie aangaat en goed luistert naar de inbreng van anderen, proactief is en constructief kan tegendenken. Daarnaast fungeert deze commissaris actief als klankbord voor zowel de directeur-bestuurder als voor het MT.

Herkent u zich in de volgende criteria:

  • kennis van de woningwet en aanpalende regelgeving;
  • bekend met spelregels, contracten en juridische vragen bij strategische (samenwerkings)contracten;
  • ervaring met en gevoel voor samenwerkingsvormen en zicht heeft op de verbindingsstructuren;
  • kennis van en inzicht in juridische consequenties van besluiten en de daaruit mogelijke procedures;
  • maatschappelijk betrokken, affiniteit en/of ervaring met volkshuisvesting;
  • zich verbonden voelt met de volkshuisvestelijke uitdagingen van Woonstichting Charlotte van Beuningen en de Vughtse samenleving
  • affiniteit met HR, organisatievraagstukken en organisatieontwikkeling is een pre;
  • aantoonbare affiniteit met huurdersbelangen en huurdersvertegenwoordiging.

De volledige profielschets met onder andere meer informatie over de uitdagingen van Woningstichting Charlotte van Beuningen, de positie van de RvC-leden en het persoonlijke profiel kunt u HIER downloaden.

Reageren

U kunt uw belangstelling melden tot uiterlijk zondag 20 juni a.s. via sollicitatie@atrive.nl voorzien van uw motivatie en cv. De selectieprocedure wordt begeleid door Gerrit van Vegchel van Atrivé. Voor meer informatie over de procedure bezoek de websites van www.charlottevanbeuningen.nl of www.atrive.nl.

De oriënterende gespreksronde met Atrivé vindt plaats in week 26 in Utrecht. De gespreksronde met de selectiecommissie staat gepland in week 27 in Vught.

Voordat een benoeming plaatsvindt, beoordeelt de Autoriteit woningcorporaties de geschiktheid en betrouwbaarheid van de kandidaat conform hun Beoordelingskader.

Atrivé is gespecialiseerd in werving en selectie. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt dan ook niet op prijs gesteld.

Meer weten?

Neem contact met mij op.

 *
 *
naam@bedrijf.nl
012-3456789
 *
Gerrit van Vegchel
T: 06 - 52 67 01 12
E:g.van.vegchel@atrive.nl
LinkedIn
Gerrit van Vegchel