Vacature junior (bouw-) kostenadviseur

Ben jij een junior (bouw)kostenadviseur met groeiambitie?

Atrivé is een maatschappelijk gedreven advies- en onderzoeksbureau, gespecialiseerd op het terrein van wonen. Door onze brede dienstverlening strekt onze klantenkring zich uit van woningcorporaties en huurdersorganisaties tot overheden en zorg- en welzijnsorganisaties. We hebben een hechte band met onze klanten, gebouwd op vertrouwen en respect. Precies zo is de band met onze 25 collega’s.    

Het team Duurzaamheid & Vastgoed van Atrivé is op zoek naar een junior (bouw)kostenadviseur. Samen met andere adviseurs werk je aan uiteenlopende projecten voor onze opdrachtgevers, vooral bij woningcorporaties. Corporaties staan voor de uitdaging om duurzame en betaalbare woningen te realiseren. Een ‘goede’ prijs-kwaliteitsverhouding doet ertoe in vastgoedbeheer-, ontwikkel-, en duurzaamheidsprojecten. Onze ervaren collega's nemen je mee in de projecten en leiden je op tot een volwaardig kostenadviseur. Samen zorg je ervoor dat jouw klanten klaar zijn voor het oplossen van complexe maatschappelijke vraagstukken van vandaag én morgen.  

Dit ga je doen

Als kostenadviseur adviseer je diverse opdrachtgevers over de kostenaspecten van vastgoedbeheer. In deze veelzijdige functie houd jij je, zowel zelfstandig als in projecten met collega’s, bezig met: 

 • Het opzetten en beheren van prijzenboeken ten behoeve van het reparatie- en mutatieonderhoud 
 • Prijsonderhandelingen met aannemers en kostenbegeleiding voor opdrachtgevers 
 • Adviseren over de marktconformiteit van de bouwkosten 
 • Het toetsen van aannemersbegrotingen, inkooptrajecten en het opstellen van directiebegrotingen 
 • Het opstellen van diverse soorten analyses en verantwoordingsstukken zoals begrotingen, haalbaarheidsonderzoeken, kostenramingen, exploitatieberekeningen et cetera
 • Het opstellen van rapportages en het verstrekken van advies aan de opdrachtgever 
 • Het signaleren van ontwikkelingen en kansen in de markt  

Om bij te blijven in jouw vakgebied houd je de nieuwste ontwikkelingen en trends en wet- en regelgeving bij van thema’s zoals duurzaamheid, beheer en onderhoud, circulariteit en ecologie. Als kostenadviseur maak jij vervolgens de financiële vertaling van deze ontwikkelingen in de advisering naar opdrachtgevers. 

Dit neem jij mee 

Om deze functie succesvol te vervullen beschik je over HBO werk- en denkniveau. Daarnaast herken je jezelf in het volgende: 

 • Je hebt een sterk cijfermatig en analytisch inzicht en werkt zeer nauwkeurig 
 • Je hebt ervaring in het bouwen van rekenmodellen in Excel en kunt werken met draaitabellen voor analyses en kostencalculatieprogramma's  
 • Ervaring met Stabu en NL-sfb is een pré 
 • Ervaring in de woningbouw (zowel uitvoerend, in de nieuwbouw als renovatie) is een pré
 • Je bent een proactief en communicatief vaardig persoon; je maakt graag contact 
 • In deze afwisselende rol ben je met meerdere projecten tegelijk bezig. Met jouw flexibele houding en zelf-organiserend vermogen is het voor jou geen probleem om het overzicht te houden.  
 • En, natuurlijk ook heel belangrijk: met jouw gevoel voor humor ben jij een leuke toevoeging aan ons team!  

Dit vind je bij ons 

Bij Atrivé werk je aan complexe vraagstukken met grote maatschappelijke relevantie. Dat maakt jouw werk betekenisvol. In deze afwisselende adviesrol kun je je bovendien goed ontwikkelen in jouw vakgebied. Wij hechten veel waarde aan een prettige, informele en dynamische werksfeer. Bovendien krijg je bij ons échte ruimte voor eigen initiatief, creativiteit en het inrichten van je agenda. Je werkt waar jij dat wilt. Bij de klant, op ons kantoor in hartje Utrecht, thuis of onderweg. Onze klanten zitten door het hele land, reizen maakt dan ook een deel uit van jouw baan.  

Naast dit alles kun je bij ons rekenen op: 

 • Een arbeidsovereenkomst voor 32-40 uur. 
 • Een goede beloning die past bij jouw expertise en ervaring, inclusief 30 vakantiedagen, volledige reiskostenvergoeding en een goede pensioensregeling. 
 • Ruimte voor jouw ontwikkeling. Wij organiseren regelmatig intervisies, trainingen en sessies waarin we kennis delen en inspiratie opdoen met elkaar. 
 • Salarisindicatie: € 2.500 – € 3.500 (afhankelijk van werkervaring) 

Procedure 

 1. Solliciteer - Herken je jezelf in deze vacature en heb je interesse? Wat leuk!  
  Mail je motivatiebrief en cv naar sollicitatie@atrive.nl. Heb je vragen? Neem dan contact op met Thijs Stoof (senior register kostenadviseur) 06 18 59 54 42 of Ronald Versprille (senior adviseur) 06 25 05 17 69 
 2. Eerste gesprek 
 3. Tweede gesprek 
 4. Assessment en bespreken assessment 
 5. Contractvoorstel 
 6. In dienst 

Ja ik heb interesse

Vul onderstaand contactformulier in.

 *
 *
naam@bedrijf.nl
012-3456789
 *
Thijs Stoof
T: 06 -18 59 54 42
E:t.stoof@atrive.nl
LinkedIn
Thijs Stoof

Atrivé nieuwsbrief

Klik hier en schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van wat er speelt in de markt van wonen, en van de vacatures in die markt.