Vacature financieel controller

Bij Wonen Vierlingsbeek

Vanuit wonen bijdragen aan de leefbaarheid van ‘onze dorpen’

Wonen Vierlingsbeek is een woningcorporatie (circa 514 woningen) met een sterke lokale binding in Oost-Brabant (ten zuiden van Boxmeer en ten noorden van Venray). De stichting verhuurt woningen in Vierlingsbeek, Overloon, Maashees, Holthees, Vortum-Mullem en Groeningen. De organisatie is trots op haar zelfstandig bestaan. Een keuze die ten volle wordt ondersteund door de huurders. De corporatie is financieel gezond en klaar voor nieuwe uitdagingen zoals bijvoorbeeld de aanpak van vergrijzing en vergroening, verduurzaming en de kansen voor starters en huurders met middeninkomens op de lokale woningmarkt.

De kleinschaligheid van de organisatie betekent dat er creatief en flexibel moet worden nagedacht over bijvoorbeeld beleidskracht, het borgen van kennis, hoe de verantwoordingscyclus in te vullen, en het organiseren van de achtervang van personeel. Dit betekent dat er ook meer gevraagd wordt van de financieel controller in de rol van financieel adviseur/sparringpartner van de directeur-bestuurder.

De organisatie wordt bestuurd door een directeur-bestuurder. Deze heeft de dagelijkse leiding en is verantwoordelijk voor het beleid en het reilen en zeilen van de woningstichting.

Vanwege uitbreiding van onze organisatie zijn wij op zoek naar een

Financieel controller

20 tot 24 uur per week

Ben jij iemand met ervaring in de corporatiesector? Met een gezonde dosis nieuwsgierigheid en een hands-on-mentaliteit? Die goed is met cijfers, maar deze ook kan vertalen in begrijpelijke taal? De financieel controller die we zoeken gaat op zoek naar het verhaal achter de cijfers, onderzoekt hoe het zit en ondersteunt en adviseert de rest van het team. Ben jij dat?

Jouw talent

Juistheid, volledigheid en helderheid staan voor jou centraal. Je vindt het leuk om gedetailleerde informatie te verzamelen, maar verliest nooit het overzicht. Werken in een verantwoordelijke en afwisselende functie, een klein team in een veranderende omgeving spreekt jou aan. Jouw nieuwsgierigheid en leergierigheid zorgen ervoor dat je je bedrijfsprocessen snel eigen maakt en daarin groeit. Jouw affiniteit met automatisering en je afgeronde hbo-opleiding helpen je daarbij. Je durft initiatief te nemen, staat stevig in je schoenen, communiceert helder en bent als het nodig is direct. Maatwerk is jouw standaard en zo maak je het verschil. Je werkt planmatig, pragmatisch en transparant en je stelt je open op. Dat je daarbij je afspraken altijd nakomt en samenwerkt met anderen is voor jou vanzelfsprekend. Integer met elkaar omgaan, vind je van groot belang.

Jouw uitdaging

Als gedreven financieel controller zet je jezelf steeds weer in voor een snelle, foutloze afronding van financiële rapportages en verslagen. Je rapporteert rechtstreeks aan de directeur-bestuurder.

Je bent onder andere verantwoordelijk voor:

 • Gehele proces van begroting tot en met financiële rapportages en verslagen (onder andere begroting, jaarrekening, dVi en dPi)
 • Verantwoordelijk voor uitvoering treasurybeleid
 • Beheert de verzekeringsportefeuille
 • Verzorgt en verwerkt de salarisadministratie
 • Verzorgen van fiscale aangiften
 • Verantwoordelijk voor de primaire softwaresystemen
 • Ondersteunen van senior projectleider op het gebied van bijvoorbeeld investeringsanalyses
 • Draagt zorg voor scenarioanalyses.

Wat bieden we jou?

 • Werken in een wendbare, betrokken organisatie waarin iedereen elkaar kent met korte, directe lijnen en een hechte, attente sfeer
 • Een enthousiast klein team dat graag met je meedoet en uitziet naar je komst
 • Een contract voor een jaar met de intentie om het te verlengen
 • Een werkweek van 20-24 uur, aantal uren in overleg bespreekbaar
 • Een salaris tussen € 3.523,- en € 5.083,- (afhankelijk van ervaring schaal I of J cao Woondiensten) bruto bij 36 uur.

Ben jij klaar voor een nieuwe baan in ons team?

Enthousiast geworden van deze mooie uitdaging? Stuur dan uiterlijk 10 juni a.s. een mail met jouw cv en motivatiebrief naar sollicitatie@atrive.nl. De procedure wordt begeleid door John van Es van Atrivé. Voor meer informatie over de selectieprocedure neem je contact op met hem (j.van.es@atrive.nl of 06 25 05 18 18). Heb je een vraag over de functie-inhoud? Neem dan contact op met de directeur-bestuurder van Vierlingsbeek Joke Abbring, telefoon 0478 63 22 96 of 06 19 81 06 18.

 

Meer weten?

Neem contact met mij op.

 *
 *
naam@bedrijf.nl
012-3456789
 *
John van Es
T: 06 - 25 05 18 18
E:j.van.es@atrive.nl
LinkedIn
John van Es