Vacature ervaren organisatieadviseur

Ervaren organisatieadviseur bij Atrivé

Atrivé is een maatschappelijk gedreven advies- en onderzoeksbureau, gespecialiseerd op het terrein van wonen. Door onze brede dienstverlening strekt onze klantenkring zich uit van woningcorporaties en huurdersorganisaties tot overheden en zorg- en welzijnsorganisaties. We hebben een hechte band met onze klanten, gebouwd op vertrouwen en respect. Precies zo is de band met onze 25 collega’s. 

Het team Strategie & Organisatie van Atrivé is op zoek naar een ervaren organisatieadviseur. Samen met andere adviseurs werk je aan uiteenlopende projecten voor onze opdrachtgevers. Je zorgt ervoor dat jouw klanten klaar zijn voor het oplossen van complexe maatschappelijke vraagstukken van vandaag én morgen. 

Een week in het leven van ...

Je bent een van de kartrekkers in het team Strategie & Organisatie. Je hebt een drive om maatschappelijke organisaties beter te laten presteren. Daarin heb jij oog voor zowel de omgevingsdynamiek, als de organisatie en de mensen die hierin werkzaam zijn. Je levert als projectleider een waardevolle bijdrage aan diverse projecten op het brede vlak van: 

 • Governance, met daarin onder meer aandacht voor de relatie tussen RvC en bestuur. 
 • Strategische alliantievorming, waaronder de opzet van samenwerkingsverbanden en de begeleiding van fusietrajecten. 
 • Positionering en strategiebepaling, zoals het opstellen van een ondernemingsstrategie met betrokkenheid van medewerkers en belanghouders.  
 • Organisatieverandering, met aandacht voor zowel de mens als de ondersteunende structureren en processen. 

Als organisatieadviseur is elke week anders en deze afwisseling past helemaal bij jou. Je wordt begin deze week benaderd om een offerte uit te brengen voor het begeleiden van een ondernemingsplantraject. De opdrachtgever vindt het belangrijk dat je de belanghouders betrekt en de medewerkers prikkelt in hun ondernemerschap. Samen met een jongere collega plan je een afspraak in, om nog deze week een plan van aanpak hiervoor te bedenken. Na een goede intake in de ochtend ga je in de middag op pad naar een MT, waar je sinds een paar weken een organisatie-verandertraject begeleidt. Je voelt enige spanning, omdat je met hen wilt spreken over het gewenste leiderschap dat nodig is om de organisatie in beweging te krijgen. Dit kan een latertje worden… Gelukkig heb je de volgende ochtend vrij om te sporten. Na het sporten heb je in de middag een overleg staan met drie bestuurders van woningcorporaties, die bezig zijn om een samenwerking te verkennen. Jouw doel is om deze week nog een intentieovereenkomst op te stellen, zodat je in de weken daarop het samenwerkingsverband verder kunt vormgeven. De vergadering loopt perfect, vraagt nog wel wat huiswerk maar hier heb je de volgende dag op je thuiswerkdag voldoende tijd voor. Ondertussen vind je ook een moment om inspiratie op te halen bij een ervaren collega voor het ondernemingsplantraject. Zij geeft je ook nog wat tips voor de zelfevaluatie die je vrijdag gaat begeleiden voor een raad van commissarissen. Vrijdag sluit je na een voldane week je laptop. De zelfevaluatie ging goed, het plan van aanpak is naar de opdrachtgever en je kijkt uit naar het teamoverleg van volgende week om jouw ervaringen te delen.  

sollicitant met inspiratieDit neem jij mee  

Om succesvol te zijn in deze functie beschik je over een afgeronde academische opleiding op het terrein van bedrijfskunde, bestuurskunde, organisatiepsychologie of organisatiewetenschappen. Daarnaast heb je minimaal drie tot vijf jaar relevante werkervaring, bij voorkeur als organisatieadviseur. Mede gelet op jouw opgedane werkervaring heb je al een goed netwerk in het maatschappelijk middenveld opgebouwd. 
Bovendien herken je jezelf in de volgende kenmerken: 

 • Communicatief sterk – Je begrijpt als geen ander dat het vakmanschap als adviseur begint bij goed luisteren en doorvragen. Je luistert naar de inhoud en hoort ook dat wat er niet wordt gezegd.  
 • Resultaatgericht – Je bent een enthousiast en verantwoordelijk persoon. Je vindt het belangrijk om werk van goede kwaliteit te leveren en kunt anderen hierin begeleiden.  
 • Ontwikkelen van anderen – Je bent iemand die de talenten van een ander ziet en weet dit middels coaching ‘on the job’ te versterken. Je gunt een ander de eer van successen. 
 • Ondernemend – Je weet van aanpakken en speelt actief in op kansen in jouw netwerk. 
 • Het past bij jou om in een kleinere organisatie met korte lijnen te werken. 
 • En, natuurlijk ook heel belangrijk, met jouw verbindende persoonlijkheid en humor ben jij een leuke toevoeging aan ons team!  

Dit vind je bij ons  

kantoorruimte Atrivé

Bij Atrivé werk je aan complexe vraagstukken met grote maatschappelijke relevantie. Dat maakt jouw werk betekenisvol. In deze afwisselende adviesrol kun je je bovendien goed ontwikkelen in jouw vakgebied. Wij hechten veel waarde aan een prettige, informele en dynamische werksfeer. Bovendien krijg je bij ons échte ruimte voor eigen initiatief, creativiteit en het inrichten van je agenda. Je werkt waar jij dat wilt. Bij de klant, op kantoor in Utrecht, thuis of onderweg. Onze klanten zitten door het hele land, reizen maakt dan ook een deel uit van jouw baan. Ons kantoor is niet jouw vaste werkplek, maar een ontmoetingsplaats waar jij samen met je collega’s bouwt aan de beste dienstverlening voor onze klanten. 

Naast dit alles kun je bij ons rekenen op: 

 • Een arbeidsovereenkomst voor 32-40 uur. 
 • Een uitstekende beloning die past bij jouw expertise en ervaring, inclusief 30 vakantiedagen, volledige reiskostenvergoeding en een goede pensioensregeling. 
 • Ruimte voor jouw ontwikkeling. Wij organiseren regelmatig intervisies, trainingen en sessies waarin we kennis delen en inspiratie opdoen met elkaar. 
 • Salaris: start vanaf € 5.100 met uitloop tot  € 6.936

 Procedure

 1. Solliciteer - Herken je jezelf in deze vacature en heb je interesse? Mail je motivatiebrief en cv dan naar 
  sollicitatie@atrive. Voor nadere informatie kan je contact opnemen met Robert van Bendegem 06 25 05 18 50
 2. Eerste gesprek
 3. Tweede gesprek
 4. Assessment en bespreken assessment
 5. Contractvoorstel
 6. In dienst.

 

Atrivé is gespecialiseerd in werving en selectie. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt dan ook niet op prijs gesteld.

Ja ik heb interesse

Vul onderstaand contactformulier in. Een eventuele bijlage kun je rechtstreeks mailen naar r.van.bendegem@atrive.nl (zie link in onderstaand groen blokje).

 *
 *
naam@bedrijf.nl
012-3456789
 *
Robert van Bendegem
T: 06 - 25 05 18 50
E:r.van.bendegem@atrive.nl
LinkedIn
Robert van Bendegem

Atrivé nieuwsbrief

Klik hier en schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van wat er speelt in de markt van wonen, en van de vacatures in die markt.