Vacature Directeur-Bestuurder

Bij Destion

De reactietermijn voor deze vacature is verstreken

Heb jij hart voor de huurders, affiniteit met het landelijk gebied en treed jij waar nodig buiten gebaande paden? En ben jij in staat om vanuit een doortastende en coachende leiderschapsstijl Destion naar haar volgende fase van ontwikkeling te begeleiden? Zo ja, dan zijn we op zoek naar jou!

Destion is een kleine corporatie die actief is in Noord-Limburg. Met circa 2.700 woningen heeft Destion bezit in de gemeenten Mook en Middelaar, Gennep, Bergen en Heumen. Mede door deze kleinschaligheid is Destion een goed presterende corporatie die al jarenlang hoog scoort op alle prestatievelden in de Aedes Benchmark. Zij biedt kwaliteit in haar vastgoedportefeuille, heeft de dienstverlening hoog in het vaandel staan en is financieel solide. Dit alles als resultaat van de eigen no-nonsense mentaliteit waarin aanpakken centraal staat.

Per 1 februari 2024 zoekt de Raad van Commissarissen van Destion naar een

Directeur-bestuurder

We zoeken een directeur-bestuurder die met hart voor de huurders weet wat er nodig is om de vitaliteit van kleine kernen te behouden en/of te versterken. Een directeur-bestuurder die vooruitkijkt en hierop anticipeert, zonder de dagelijkse handelingspraktijk uit het oog te verliezen. We zoeken een toekomstdenker met een duidelijke visie, die de complexiteit van vraagstukken doorziet en Destion een relevante bijdrage kan laten leveren aan de vitaliteit van de (dorps)kernen.

Met bezit in de (kleinere) kernen van meerdere gemeenten in Noord-Limburg zijn we op zoek naar een verbinder, die midden in de samenleving staat en de kracht van de kleinschaligheid waardeert. Iemand die investeert in samenwerkingsverbanden, vertrekt vanuit de gezamenlijkheid, daar waar nodig de grenzen opzoekt en belanghouders betrekt in de besluitvorming. Naast het zijn van boegbeeld, zet hij of zij vooral de medewerkers vanuit een enthousiasmerende leiderschapsstijl in hun kracht om naar buiten toe het voortouw te nemen. 

De directeur-bestuurder die wij zoeken is besluitvaardig en doortastend. Hij of zij stimuleert tegenkracht vanuit de organisatie en met name vanuit het managementteam (MT), gericht op verdieping en verrijking en daarmee het komen tot weloverwogen keuzes. Dit vraagt om korte lijntjes binnen de organisatie, een open houding, het vragen van feedback, zelfinzicht en relativeringsvermogen. Kortom een laagdrempelig persoon die goed bij de organisatie van Destion en haar omgeving past; een mensenmens met een gezonde dosis realisme en optimisme.  Klik HIER voor de volledige profielschets.

Reactie en procedure

Is dit voor jou een herkenbaar profiel en word je enthousiast om te reageren, dan nodigen wij je uit om uiterlijk zondag 25 juni een brief met cv te sturen aan Atrivé, t.a.v. Robert van Bendegem, mail sollicitatie@atrive.nl o.v.v. directeur-bestuurder Destion. Voor vragen kun je contact opnemen met Robert van Bendegem (06-25051850) of Sylvia Raben (06-12565674). Reacties worden zorgvuldig behandeld en de vertrouwelijkheid van uw gegevens worden gewaarborgd.

De oriënterende gesprekken met Atrivé worden gepland in de periode van eind juni tot eind augustus, een en ander afhankelijk van de vakantieperiode (van de potentiële kandidaten). De selectiegesprekken met de raad van commissarissen vinden plaats op 7 en/of 8 september tussen 10.00 uur en 14.00 uur. Het managementteam van Destion en de Huurdersraad worden vanuit een adviserende rol betrokken in het selectieproces. Benoeming van de directeur-bestuurder vindt plaats door de Raad van Commissarissen na een positieve zienswijze van de Autoriteit woningcorporaties.

 

Meer weten?

Neem contact met mij op.

 *
 *
naam@bedrijf.nl
012-3456789
 *
Robert van Bendegem
T: 06 - 25 05 18 50
E:r.van.bendegem@atrive.nl
LinkedIn
Robert van Bendegem