Vacature data-analist / onderzoeker

Bij Atrivé

     Kantoor                           Orteliuslaan 1000, 3528 BD  Utrecht

       Uren per week              32-40 uur

      Werk-/denkniveau      wo

Het team Onderzoek van Atrivé is op zoek naar een data-analist / onderzoeker. Kom jij ons versterken?

Wat ga je doen

Als onderzoeker werk je samen met collega’s van het team Onderzoek aan het ontwerpen en bouwen van interactieve dashboards en aan gedegen marktonderzoek. Met ons onderzoek bieden we klanten verdieping en interpretatie: wat vertelt de data ons en wat kunnen we ermee? Jij geeft onze klanten houvast én handvatten om tot volgende stappen te komen:

 • Jouw onderzoeksbevindingen vormen onder andere input voor lokale en regionale woonagenda’s, woonvisies en strategische vastgoedbeslissingen.
 • Je verricht onderzoek op een breed terrein van volkshuisvestelijke en vastgoed gerelateerde thema’s: van betaalbaarheid en beschikbaarheid van woningen en huisvesting van urgente doelgroepen tot wonen met zorg. Dat doe je vooral kwantitatief.
 • Werken met grote en complexe databestanden is jou dan ook niet vreemd.
 • Het ontwerpen en implementeren van dashboards en andere klantvriendelijke portals om onderzoeksresultaten te ontsluiten.

Wij vragen

‘Zelfstandig, verantwoordelijk en resultaatgericht’ zijn woorden die bij jou passen. Ook in teamverband werk je prettig samen. Je hebt een sterk analytisch vermogen en bent accuraat met een kritische blik. Nieuwsgierig als je bent, zet je graag je tanden in complexe vraagstukken. Je vindt het heerlijk om te puzzelen met data en patronen te ontdekken. Je weet jouw bevindingen vervolgens ook helder en aantrekkelijk in kaart te brengen, bijvoorbeeld in de vorm van een rapport, presentatie, GIS-kaart, dashboard of infographic.

De belangrijkste functie-eisen:

 • een relevante, afgeronde wo-opleiding, in de richting van sociale geografie (zoal bijvoorbeeld geographical information management and applications) en/of planologie
 • ervaring met het verrichten van kwantitatief onderzoek
 • excellent met programma’s als Excel, SPSS, R, Stata
 • kennis en ervaring met programma’s als GIS en Power BI is een pre
 • je kent de wereld van de volkshuisvesting (of wilt deze graag ontdekken)
 • verder heb je uitstekende communicatieve vaardigheden en beheers je de Nederlandse taal zeer goed.

Wij bieden

 • een mooie opleidingsplek. Je krijgt van ons ruimte en begeleiding om ‘on the job’ te leren en door te groeien naar de rol van data-analist. Zo kun jij steeds grotere (delen van) opdrachten zelfstandig voor je rekening nemen
 • afwisselende opdrachten qua klant, vraagstuk, aanpak, tempo en team van collega’s
 • ruimte voor eigen initiatief en creativiteit bij het inrichten van je werkzaamheden
 • circa 25 enthousiaste en bevlogen collega’s
 • prettige informele en dynamische werksfeer
 • een arbeidsovereenkomst voor 32-40 uur
 • een beloning die passend is bij de functie
 • 30 vakantiedagen; als je belooft een kaartje te sturen
 • laptop en telefoon
 • een werkplek waar jij dat wilt: bij de klant, op kantoor in Utrecht, thuis of onderweg.

Atrivé in een notendop

Atrivé denkt oplossingsgericht mee op het terrein van wonen. Dat doen we breed: we hebben kennis en ervaring op de inhoud van wonen, strategie en organisatieontwikkeling, (netwerk)samenwerking en communicatie, participatie en legitimatie. Onze opdrachten zijn kleurrijk: we doen woningmarktonderzoek, begeleiden woonvisies en prestatieafspraken, denken mee met vastgoedstrategieën en de bedrijfsvoering, organiseren fusies en participatietrajecten en verzorgen de werving en selectie voor onze klanten. Door onze brede dienstverlening strekt onze klantenkring zich uit van woningcorporaties en huurdersorganisaties tot overheden en zorg- en welzijnsorganisaties. Juist door onze betrokkenheid bij diverse organisaties en hun vraagstukken, bouwen we een rijke ervaring op. En die ervaring delen we graag met anderen: in de vorm van onderzoek, advies, begeleiding, training en coaching.

Bij Atrivé werk je samen met een team van bevlogen collega’s, allen met hart voor de publieke zaak. Onze collega’s zijn ook betrokken, altijd in voor een brainstorm, wandeling of goed verhaal. Naast het harde werken maakt Atrivé ook tijd voor ontspanning. Jaarlijks komen we samen voor een gezellige en vaak sportieve 24-uursbijeenkomst. Tussendoor gaan we met Jong Atrivé ook avondjes op stap. Daarnaast hebben we regelmatig inspiratiebijeenkomsten, waarbij we kennis delen en (vooral) met elkaar bijpraten. En als het kan doet Atrivé mee aan de business estafette tijdens de marathon van Rotterdam.

Op www.atrive.nl/expertises/onderzoek/ vind je meer informatie over de thematafel Onderzoek.

Procedure

 1. Solliciteer - Herken je jezelf in deze vacature en heb je interesse? Mail je motivatiebrief en cv dan naar info@atrive.nl. Voor meer informatie kan je contact opnemen met Hanjo Lagas, telefoonnummer 06 25 05 17 88
 2. Eerste gesprek
 3. Tweede gesprek
 4. Assessment en bespreken assessment
 5. Contractvoorstel
 6. In dienst.

NB: wij zijn niet op zoek naar mensen die in een ZZP-constructie willen werken.

Atrivé is gespecialiseerd in werving en selectie. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt dan ook niet op prijs gesteld.

 

Meer weten?

Neem contact met mij op.

 *
 *
naam@bedrijf.nl
012-3456789
 *
Hanjo Lagas
T: 06 - 25 05 17 88
E:h.lagas@atrive.nl
LinkedIn
Hanjo Lagas