Vacature commissaris

bij Woningbouwvereniging Vecht en Omstreken

Reactietermijn verstreken

Goed wonen is voor Woningbouwvereniging Vecht en Omstreken meer dan een goede woning voor mensen met een klein inkomen. Wij weten wat er speelt in de regio en bij onze klanten en zoeken met onze partners voortdurend naar oplossingen om prettig wonen mogelijk te maken. Wij hebben 2.500 sociale huurwoningen en zorgcomplexen en woonwagens in de gemeenten Stichtse Vecht en Wijdemeren. Onze algemene ledenvergadering heeft ingestemd met de omzetting naar een stichting, zodat we eind 2020 kunnen fuseren met Woningstichting Kockengen. Vecht en Omstreken is een enthousiaste maatschappelijke onderneming die met hart en plezier betaalbare woningen verhuurt, beheert en bouwt.
Huurdersbelangenorganisatie Vecht en Omstreken is een jonge organisatie die sinds vorig jaar op een bevlogen manier de belangen van de huurders behartigt.

 De raad van commissarissen en huurdersbelangenorganisatie van Vecht en Omstreken zoeken per 1 juli 2020 een

commissaris op voordracht van de huurders

met bestuurlijke ervaring en een sterke maatschappelijke antenne

 

Wat zoeken wij?

De ideale kandidaat heeft ervaring in een bestuurlijke rol en met maatschappelijke/sociale vraagstukken. Je bent een deskundige en prettige sparringpartner als het gaat om bestuurlijke thema’s, volkshuisvesting en juridische implicaties van besluiten. Je hebt een visie op en affiniteit met de positie en woonlasten van huurders. Je hebt een moderne kijk op de rol van een commissaris. Je bent academisch geschoold en je hebt een streepje voor je als ervaring hebt als (huurders)commissaris.

Wie zoeken wij?

Een commissaris die rustig en nieuwsgierig is. Je bekijkt onderwerpen vanuit een strategisch perspectief en staat toch met beide benen op de grond. Je combineert afstand -een helicopterview- met betrokkenheid en oprechte interesse. Je kunt goed luisteren en je oordeel uitstellen. Je bent meedenkend en biedt anderen de ruimte die zij nodig hebben om hun rol goed te kunnen vervullen. Je kunt goed relativeren en kritisch naar jezelf en jouw collega’s kijken. Je kunt anderen respectvol aanspreken en nodigt hen uit jou aan te spreken.
Gezien de samenstelling van de raad gaat de voorkeur uit naar een relatief jonge vrouw.

Wat bieden wij?

Een kleine organisatie die dicht bij haar huurders en de lokale belanghouders en partners staat.
Waar thema’s spelen als fusie, duurzaamheid/energietransitie en verbinding met de omgeving. Een team dat serieus is, hard werkt en ook plezier heeft. Je ontvangt een beloning conform de normen binnen de sector en de mogelijkheid jezelf verder te scholen.

Reageren

Als je reageert, willen we graag weten waarom je de rol van commissaris (op voordracht van de huurders) ambieert, waarom bij een woningcorporatie en waarom bij Vecht en Omstreken.

De selectieprocedure wordt begeleid door Atti Poelstra. Vragen kun je haar stellen via e-mail of 06 25 05 17 51. Je kunt je belangstelling melden tot 22 maart 2020 via atti@attipoelstra.nl voorzien van je motivatie en cv.
Meer informatie over Vecht en Omstreken vind je via www.vechtenomstreken.nl en over de huurdersbelangenorganisatie Vecht en Omstreken via www.hbovechtenomstreken.nl. De selectiecommissie wordt gevormd door leden van de raad van commissarissen en van het bestuur van de huurdersbelangenorganisatie.
Voordat benoeming plaats kan vinden beoordeelt de Autoriteit woningcorporaties de geschiktheid en betrouwbaarheid van de kandidaat conform het Beoordelingskader geschiktheid en betrouwbaarheid dat hiervoor gehanteerd wordt.

Het eerste gesprek is op 27 maart 2020, overdag, in Utrecht. De tweede gespreksronde is op 30 maart 2020, ’s avonds bij Vecht en Omstreken in Breukelen. Een persoonlijkheidstest is onderdeel van de procedure.