Vacature adviseur participatie

Bij Atrivé

     Kantoor                           Australiëlaan 5, 3526 AB  Utrecht

       Uren per week              32-40 uur

      Werk-/denkniveau        wo

Ben jij onze versterking op het terrein van participatie?

Ben jij die gedreven professional met kennis van participatieprocessen én wonen? En ben je op zoek naar de volgende stap in je carrière? Wil je met ons nadenken over participatie anno 2020 en samen met woningcorporaties, huurdersorganisaties en gemeenten op zoek gaan naar wat echt voor hen werkt in de samenwerking? Ben jij resultaatgericht, praktisch, gestructureerd, scherpzinnig, betrokken en weet je van aanpakken? Versterk dan ons team!

Atrivé is een landelijk adviesbureau voor (maatschappelijke) organisaties, belangenbehartigers en overheden die met wonen verantwoordelijkheid nemen voor het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Het team Legitimatie & Participatie, dat bestaat uit Paul, Janine, Tijs en Joeri, wil zich versterken en is op zoek naar een enthousiaste

Adviseur Participatie.

Wat ga je doen?

Jij gaat vooral werken met en voor woningcorporaties en huurdersorganisaties door het hele land. De vragen die zij hebben zijn divers. Een inkijkje in je mogelijke opdrachten:

 • Een corporatie wil de huurdersparticipatie anders gaan vormgeven, samen met een paar betrokken huurders. Soms verloopt de samenwerking stroef. Maar hoe gaan we het anders doen op een manier die werkt? Je onderzoekt wat er speelt, maakt afspraken. Ze vragen jou en Janine om bijeenkomsten te organiseren waarin je huurders uitnodigt en enthousiast maakt. Je geeft samen met de groep huurders en de corporatie vorm aan een nieuwe manier van huurdersparticipatie die past bij de mensen die het gaan doen. Dit leg je vast in een vernieuwde samenwerkingsovereenkomst tussen partijen.
 • Een corporatie organiseert de huurdersparticipatie al jaren op dezelfde manier. De fut is eruit en betrokken huurders dreigen af te haken. Jij gaat samen met Tijs de huidige participatiestructuur onderzoeken en evalueren. Dit doe je op een aansprekende manier. Je presenteert conclusies en tips ter verbetering en vernieuwing.
 • Een huurdersorganisatie zoekt een ‘huisadviseur’. Denk hierbij aan het vormen en formuleren van adviezen over beleid en het zorgen voor goed overleg en goed bestuur. Denk ook aan inhoudelijke ondersteuning bij de prestatieafspraken die de huurdersorganisatie met de gemeente en de corporatie maakt. Je voegt waarde toe doordat je mogelijkheden en moeilijkheden ziet die je vervolgens samen met bestuursleden oppakt. Daarin ben je zowel sparringpartner als vraagbaak.
 • Een huurdersorganisatie zoekt nieuwe bestuursleden, het bestuur wil dat jij helpt bij het maken van een profiel, een wervende oproep en ondersteunt bij planning, proces en selectiegesprekken.

Is je interesse gewekt? Als adviseur maak jij het verschil. Je werkt (mede afhankelijk van je werkervaring) zelfstandig, volgt als partner in het team de ontwikkelingen binnen en buiten je vakgebied. Deze weet je snel te vertalen naar mogelijkheden voor onze klanten en je ondersteunt collega’s daar waar nodig.

Wij vragen

 • Ervaring met analyseren en aansprekend presenteren.
 • Een hart voor betrokken bewoners bij woningcorporaties.
 • Lef en verantwoordelijkheidsgevoel.
 • Ondernemerschap, flexibiliteit en energie.
 • Relevante ervaring én een netwerk in het werkveld wonen.
 • Een brede interesse op het terrein van participatie.
 • Een afgeronde opleiding op wo-niveau, bijvoorbeeld sociale geografie/planologie.
 • Verder heb je uitstekende communicatieve en schriftelijke vaardigheden en beheers je de Nederlandse taal zeer goed.
 • Last but nog least: een verbindende persoonlijkheid met een gezone dosis humor!

Wij bieden

 • Ruimte voor eigen initiatief en creativiteit bij het inrichten van je werkzaamheden.
 • 35 enthousiaste en bevlogen collega’s.
 • Prettige, informele en dynamische werksfeer.
 • Een arbeidsovereenkomst voor 32-40 uur.
 • De mogelijkheid door te groeien naar senior adviseur.
 • Een beloning die passend is bij de functie.
 • 30 vakantiedagen; als je belooft een kaartje te sturen.
 • Laptop en telefoon en eventueel lease auto.
 • Een werkplek waar jij dat wilt: bij de klant, op kantoor in Utrecht, thuis of onderweg. Wij werken landelijke, dus je komt nog eens ergens.

Over Atrivé

Atrivé denkt oplossingsgericht mee op het terrein van wonen. Dat doen we breed: we hebben kennis en ervaring op de inhoud van wonen, strategie en organisatieontwikkeling, (netwerk)samenwerking en communicatie, participatie en legitimatie. Onze opdrachten zijn kleurrijk: we doen woningmarktonderzoek, begeleiden woonvisies en prestatieafspraken, denken mee met vastgoedstrategieën en de bedrijfsvoering, organiseren fusies en participatietrajecten en verzorgen de werving en selectie voor onze klanten. Door onze brede dienstverlening strekt onze klantenkring zich uit van woningcorporaties en huurdersorganisaties tot overheden en zorg- en welzijnsorganisaties. Juist door onze betrokkenheid bij diverse organisaties en hun vraagstukken, bouwen we een rijke ervaring op. En die ervaring delen we graag met anderen: in de vorm van onderzoek, advies, begeleiding, training en coaching.

Bij Atrivé werk je samen met een team van bevlogen collega’s, allen met hart voor de publieke zaak. Onze collega’s zijn betrokken, altijd in voor een brainstorm, wandeling of goed verhaal. Naast het harde werken maakt Atrivé ook tijd voor ontspanning. Jaarlijks komen we samen voor een gezellige en vaak sportieve 24-uursbijeenkomst. Daarnaast hebben we regelmatig inspiratiebijeenkomsten, waarbij we kennis delen en (vooral) met elkaar bijpraten. En, heb je het al gehoord? Atrivé doet elk jaar mee aan de business estafette tijdens de marathon van Rotterdam. Vorig jaar zijn we als 37ste gefinisht!

Op onze website www.atrive.nl vind je meer informatie over Atrivé. Daar tref je ook aanvullende informatie over de themagroep Legitimatie & Participatie.

Procedure

 1. Solliciteer - Herken je jezelf in deze vacature en heb je interesse? Mail je motivatiebrief en cv dan naar info@atrive.nl. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Tijs de Jong, telefoonnummer 06 - 28 49 82 33 of mailen naar t.de.jong@atrive.nl.
 2. Eerste gesprek.
 3. Tweede gesprek.
 4. Assessment en bespreken assessment.
 5. Contractvoorstel.
 6. In dienst.

NB: wij zijn niet op zoek naar mensen die in een ZZP-constructie willen werken.

Atrivé is gespecialiseerd in werving en selectie. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt dan ook niet op prijs gesteld.

Meer weten?

Neem contact met mij op.

 *
 *
naam@bedrijf.nl
012-3456789
 *
Tijs de Jong
T: 06 - 28 49 82 33
E:t.de.jong@atrive.nl
LinkedIn
Tijs de Jong