Vacature adviseur Duurzaamheid

Bij Atrivé

     Standplaats                               Orteliuslaan 1000, 3528 BD Utrecht

       Uren per week                          32-40 uur

      Werk-/denkniveau                   hbo/wo

Het team Duurzaamheid & Vastgoed van Atrivé is op zoek naar een Adviseur Duurzaamheid. Je gelooft dat een duurzame toekomst écht het verschil gaat maken. Je bent een professional met ervaring in de volkshuisvesting of de energietransitie in de gebouwde omgeving.

Wat ga je doen

Woningcorporaties staan voor een grote opgave om hun woningen te verduurzamen. Duurzaamheid is van belang maar dit geldt ook voor de betaalbaarheid en de bereikbaarheid van woningen. Vanuit het Energieakkoord is beoogd dat de investeringen in verduurzaming op lokaal niveau worden opgepakt en de gemeente heeft een visie voor een gebied. Hoe breng jij alle belangen bij elkaar?

Als Adviseur Duurzaamheid werk je in diverse projecten waarbij je je richt op advies over de processen en het beleid van de woningcorporatie. De adviesvraagstukken kunnen gaan om procesinrichting (de organisatie- en mensenkant van het werk), maar ook inhoudelijk over thema’s zoals zonnepanelen of warmtenetten. Het is binnen Atrivé ook mogelijk om een uitstapje te maken naar een ander thema dat je aanspreekt, bijvoorbeeld binnen Vastgoed of Wonen.

Een voorbeeld van een werkweek als duurzaamheidsadviseur

Elke adviseur heeft bij ons contact met de opdrachtgevers. Een deel van de week is dan ook ingericht op het deelnemen in of voorzitten van werkgroep overleggen. In je agenda maak je ook ruimte om adviezen, rapportages en offertes te schrijven. Wij hebben altijd meerdere projecten tegelijk lopen. We zijn dus op zoek naar iemand die spreekwoordelijk meerdere ballen tegelijk in de lucht kan houden.

Wij vragen je te reageren als…

 • je een hbo/wo-opleiding afgerond hebt op het terrein van bouw, planologie of innovatie.
 • je minimaal 2 jaar werkervaring hebt als adviseur of op het gebied van duurzaamheid.
 • je kennis van en passie voor duurzaamheid in de gebouwde omgeving hebt.
 • je verder uitstekende Nederlandse communicatieve en schriftelijke vaardigheden hebt.
 • en, last but not least: een verbindende persoonlijkheid hebt met een gezonde dosis humor!

Wij bieden

Wij zijn een informeel bedrijf met zo’n 25 enthousiaste collega’s, waar ruimte is voor eigen initiatief en eigen creativiteit. Een laptop, telefoon van de zaak en je digitale werkplek worden voor je geregeld. Een werkplek waar jij dat wilt: bij de klant, op kantoor in Utrecht, thuis of onderweg. Als we weer met zijn allen naar kantoor kunnen, is er in Utrecht altijd ruimte en een kopje goede koffie. Onze klanten zitten door het hele land, reizen maakt dan ook een deel uit van de functie. Het leven bestaat uiteraard niet alleen uit werken en we hechten veel waarde aan een goede werk-privé balans, daarom krijg je 30 vakantiedagen en de optie om tussen de 32 en 40 uur te werken.

Over Atrivé

Atrivé is een landelijk adviesbureau dat oplossingsgericht meedenkt op het terrein van wonen. Dat doen we breed: we hebben kennis en ervaring op de inhoud van wonen, strategie en organisatieontwikkeling, (netwerk)samenwerking en communicatie, participatie en legitimatie. Onze opdrachten zijn kleurrijk: we doen woningmarktonderzoek, begeleiden woonvisies en prestatieafspraken, denken mee met vastgoedstrategieën en de bedrijfsvoering, begeleiden fusies en participatietrajecten en verzorgen de werving en selectie voor onze klanten. Door onze brede dienstverlening strekt onze klantenkring zich uit van woningcorporaties en huurdersorganisaties tot overheden en zorg- en welzijnsorganisaties, die allemaal met wonen verantwoordelijkheid nemen voor het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Denk aan betaalbaar wonen, meer nieuwbouw, inclusieve en duurzame wijken. We komen met een frisse blik en doen trajecten waarin allerlei maatschappelijke partners participeren.

Jaarlijks komen we samen voor een gezellige en vaak sportieve 24-uursbijeenkomst (uiteraard afgelopen jaar even niet…). Daarnaast hebben we regelmatig (digitale) inspiratiebijeenkomsten, waarbij we kennis delen en met elkaar bijpraten.

Procedure

 1. Solliciteer - Herken je jezelf in deze vacature en heb je interesse? Mail je motivatiebrief en cv dan naar info@atrive.nl. Voor nadere informatie kan je contact opnemen Marissa van Groenestijn 06 25 05 17 35, of Gerrit van Vegchel 06 52 67 01 12.
 2. Eerste gesprek
 3. Tweede gesprek
 4. Assessment en bespreken assessment
 5. Contractvoorstel
 6. In dienst

 Atrivé is gespecialiseerd in werving en selectie. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt dan ook niet op prijs gesteld.

Meer weten?

Neem contact met mij op.

 *
 *
naam@bedrijf.nl
012-3456789
 *
Marissa van Groenestijn
T: 06 - 25 05 17 35
E:m.van.groenestijn@atrive.nl
LinkedIn
Marissa van Groenestijn