Vacature directeur-bestuurder

Bij Oost West Wonen

Oost West Wonen is een corporatie van circa 60 medewerkers en verhuurt 6.500 woningen op Goeree-Overflakkee. Oost West Wonen is op 1 juli 2019 ontstaan door een fusie tussen Beter Wonen Goedereede, Beter Wonen Ooltgensplaat, FidesWonen en Woongoed GO. Oost West Wonen is lokaal verankerd en wil nadrukkelijk een bijdrage leveren aan het behouden en verbeteren van prettig leefbare buurten in alle woonkernen op Goeree-Overflakkee.

Oost West Wonen is na de fusie bezig met de integratie van de verschillende werkprocessen. Daarbij hebben medewerkers een eigen verantwoordelijkheid voor het realiseren van doelen. De organisatie wil dan ook de verantwoordelijkheden laag in de organisatie leggen en streeft naar een platte organisatie met weinig managementlagen. De dienstverlening vraagt steeds meer om maatwerk, daarom is mede gekozen voor gebiedsgericht werken. Dit moet overigens nog verder worden uitgebouwd. Daarnaast is professionalisering van het opdrachtgeverschap een belangrijk vraagstuk.

Oost West Wonen heeft momenteel een interim-bestuurder en wil deze functie nu voor vast invullen. Daarom zoekt de organisatie een

Inspirerende en verbindende directeur-bestuurder

 

Wat voor persoon zoekt Oost West Wonen?

De organisatie zoekt een directeur-bestuurder die samen met het team van medewerkers en in nauwe samenspraak met huurdersorganisaties en stakeholders volkshuisvestelijke vraagstukken wil aanpakken. Een directeur-bestuurder die weet hoe, in goed overleg met de huurders, de ledenraad en de gemeente, de transformatie van vastgoed moet worden aangepakt zodat huurders duurzaam langer thuis kunnen wonen. Ook wil de organisatie een directeur-bestuurder met een maatschappelijk gevoel die de cultuur van Goeree-Overflakkee snapt. Dit vraagt om toegankelijkheid, innovatief vermogen en samenwerkingsgerichtheid richting alle geledingen. Maar ook om serieuze betrokkenheid bij de huurders en de woningzoekenden worden gezien als belangrijke overlegpartners. Daarnaast zoekt de organisatie een directeur-bestuurder met veranderkundige kwaliteiten die op inspirerende en coachende wijze zorgt dat de organisatie richting, ruimte en ruggengraat krijgt.

De procedure

U kunt uw belangstelling melden tot uiterlijk 5 juni 2020 via sollicitatie@atrive.nl voorzien van een motivatiebrief en cv. De procedure wordt begeleid door Gerrit van Vegchel en Veerle van den Enden van Atrivé. Voor meer informatie over de selectieprocedure kunt u contact opnemen met Veerle van den Enden via v.vanden.enden@atrive.nl of 06 12 59 31 14

Planning

De eerste gespreksronde met Atrivé vindt plaats medio juni 2020 in Utrecht. De tweede gespreksronde staat gepland eind juni/begin juli met selectiecommissie (RvC- en MT-leden) en adviseurs van Atrivé op Goeree-Overflakkee.

De volledige profielschets met onder andere meer informatie over de uitdagingen van Oost West Wonen, de positie van de directeur-bestuurder en het persoonlijke profiel kunt u HIER downloaden.

Een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure. Voordat een benoeming plaatsvindt, beoordeelt de Autoriteit woningcorporaties de geschiktheid en betrouwbaarheid van de kandidaat conform haar Beoordelingskader.

 

Atrivé is gespecialiseerd in werving en selectie. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt dan ook niet op prijs gesteld.

Meer weten?

Neem contact met mij op.

 *
 *
naam@bedrijf.nl
012-3456789
 *
Veerle van den Enden
T: 06 - 12 59 31 14
E:v.vanden.enden@atrive.nl
LinkedIn
Veerle van den Enden