Offline gaat online

Hoewel wij soms het gevoel hebben dat ‘de wereld nu stilstaat’ voelen we ook dat deze juist enorm in beweging is. In elk domein van de samenleving, privé en op het werk zijn wij het wiel opnieuw aan het uitvinden. We leren met fysieke afstand boodschappen doen en vergaderingen op kantoor zijn vergaderingen aan de keukentafel geworden. Vaak via Skype, Zoom en Teams van Microsoft. Schoorvoetend leren wij een navolgbaar groepsgesprek te voeren. De persoonlijke interactie, het elkaar goed kunnen aankijken en het effect van groepsdynamiek is totaal anders.

Atrivé heeft een lange traditie van het organiseren van publieke bijeenkomsten waarin inhoudelijke vraagstukken rond het thema wonen aan de orde komen. Bijvoorbeeld ten behoeve van het ontwikkelen van een woonvisie. Het programma begint vaak met het geven van informatie: uitkomsten uit het woningmarktonderzoek en enkele sprekers delen wat volgens hen de belangrijkste opgaven zijn. De gespreksleider zorgt voor een dynamisch gesprek met alle aanwezigen. Hierna kiezen we vaak voor een vorm waarin we aan diverse thematafels verdiepen. Vervolgens presenteert elke thematafel de eigen resultaten, aanbevelingen en inzichten. De oogst aan ideeën en inzichten krijgen een plek in de woonvisie.

Op dit moment zijn alle publieksbijeenkomsten verboden. Ook bij een toekomstige versoepeling zullen we er rekening mee moeten houden dat wij de komende tijd 1,5 meter afstand in acht moeten nemen. Kunnen wij bovenstaand dialoogmodel nog wel inzetten om input te verwerven voor beleidsvisies?

Ja dat kan! Atrivé maakt gebruik van conferentieplatforms waarmee we bovenstaand programma online organiseren. We kunnen tot 200 deelnemers tegelijkertijd ontvangen, zij kunnen met elkaar discussiëren. Ook kunnen er diverse gastpresentatoren worden ingeboekt die hun eigen presentatie (film, PowerPoint et cetera) in beeld kunnen brengen bij alle deelnemers. De moderatoren kunnen live stellingen in de groep gooien. Reacties hierop kunnen zij terugleggen in het gesprek ter verdere bespreking met de deelnemers. Ook kan de groep opgesplitst worden in aparte thematafels met elk een eigen moderator. Hierdoor kunnen zij verder aan de slag om een vraagstuk uit te diepen.

Kritische geluiden over de online werkvormen horen wij ook; de ouderen zullen wellicht minder participeren dan dat zij nu doen. Maar wij denken ook dat dit juist een uitgelezen kans is om te kijken of de jongere doelgroep nu meer geneigd is deel te nemen aan interactieve beleidsontwikkelingen.

We houden je graag op de hoogte van onze online ervaringen.

Meer weten of overleggen?

Neem contact met mij op.

 *
 *
naam@bedrijf.nl
012-3456789
 *
Janine Boers
T: 06 - 25 05 18 03
E:j.boers@atrive.nl
LinkedIn
Janine Boers