Het diverse werkveld van een Atrivé-adviseur

Teis Bekken

Atrivé is hét adviesbureau op het terrein van wonen. Dat is een breed terrein dat zich uitstrekt van mens & organisatie, wonen-duurzaamheid & vastgoedbeleid tot financiën en (keten)samenwerking. Adviseurs van Atrivé hebben elk zo hun werkvelden waar ze het meest actief in zijn. We vroegen adviseur Duurzaamheid en Vastgoed Teis Bekken hoe hij het ervaart om bij Atrivé te werken. Teis werkt nu al enkele jaren bij Atrivé en is vakinhoudelijk en maatschappelijk zeer gedreven. We vroegen Teis om te beschrijven waar zijn werk uit bestaat en wat hij het leukste en opvallendste vindt aan zijn werk.

Teis:

“Ik mag als adviseur Duurzaamheid en Vastgoed veel corporaties begeleiden met het op orde houden van hun ‘vastgoedsturing’. Dat doe ik door het opstellen van portefeuillestrategieën en duurzaamheidsbeleid en bijvoorbeeld door onderhoudsprocessen door te lichten en in te richten. Het mooiste van werken bij Atrivé is de diversiteit in je werkweek. Soms is het sterk inhoudelijk en andere keren worden andere competenties aangesproken. De ene week begeleid je een bijeenkomst van de Nederlandse Vereniging Bestuurders Woningcorporaties (NVBW) en ben je bezig met kennisontwikkeling voor corporatiebestuurders. De andere week begeleid je activiteiten van een gemeentelijke jongerenraad of kindercollege.

Het grootste deel van mijn werk is natuurlijk advisering en begeleiding van professionals in de volkshuisvesting. In zo’n bijeenkomst van de NVBW komen actuele en interessante onderwerpen aan bod. Tijdens de eerste masterclass van dit jaar voor de NVBW, was het thema bijvoorbeeld hoe de corporaties en de toezichthoudende organisaties er samen voor zorgen dat we ‘van de kant komen’ bij het oplossen van de woningcrisis.

Iets heel anders: voor de gemeente Capelle aan de IJssel werk ik aan de jeugdparticipatie: ik begeleid zowel de jongerenraad (15 tot 25 jarigen) als het kindercollege (kinderen van bovenbouw basisschool). Het gaat de gemeente in Capelle aan de IJssel vooral om de betrokkenheid van jongeren: ‘Hoe kunnen wij de jongeren in positie brengen?’ Ik mag de jongerenraad adviseren hoe zij hun rol in de gemeente het beste in kunnen vullen. En ook dat is inspirerend. Het is fijn om te horen dat de jongerenraad zich steeds (professioneler) ontwikkelt.

Beide groepen (NVBW-leden en de jongeren in Capelle a/d IJssel) evenaren elkaar in gedrevenheid. Dit soort maatschappelijk gedreven kinderen en jongeren zie je wellicht over 25 jaar terug in de NVBW. Zou mooi zijn als ik dat nog mag meemaken.”

Meer weten of overleggen?

Neem contact met mij op.

 *
 *
naam@bedrijf.nl
012-3456789
 *
Teis Bekken
T: 06 - 48 74 08 39
E:t.bekken@atrive.nl
LinkedIn
Teis Bekken