Menu

Veel belangstelling voor 'De Energietransitie naar gaslose wijken'

Op de Vabi Corporatiedag 9 maart 2017 presenteerde Atrivé de ervaringen van een Pilotproject om naar een gasloze wijk te komen. Dat het thema actueel is, bleek uit de grote belangstelling. Het was een geslaagde sessie met ongeveer 50 deelnemers.

In de sessie is ingegaan op de vraag hoe je met alle belanghebbenden om tafel kunt gaan om de mogelijkheden van de transitie naar een aardgasloze wijk voor elkaar te krijgen. Samenwerking, begrip voor elkaars belangen en ver vooruit plannen zijn sleutelwoorden om de energietransitie vorm te geven. Ook het standpunt van Aedes kwam uitgebreid aan de orde. 

Download hier de presentatie.

Tijdens de eerste ronde deelsessies presenteerde Atrivé de ervaringen van een pilotproject waarin de opdracht is om naar een gasloze wijk te komen. Het was een geslaagde sessie met ongeveer 50 deelnemers.
Vanuit Atrivé zien wij de vraag steeds vaker uit de markt terugkomen: Wat als het gasnet er straks uitgaat? Welke opties hebben we dan?

In de sessie zijn we ingegaan op het proces en hoe je met alle belanghebbenden om tafel kunt om de mogelijkheden van de transitie naar een aardgasloze wijk voor elkaar kunt krijgen.
We zijn de sessie begonnen met interactief onderdeel waarbij elke deelnemer enkele vragen kon beantwoorden. De uitslag leverde leuke reacties op en geeft aan dat er nog een hoop te winnen is op dit onderwerp.

 

(klik op afbeelding om te vergroten)

Als u bezig bent met vraagstukken rond de gasloze wijk en behoefte hebt aan advies, kunt u contact opnemen met Marissa van Groenestijn of Bart Jansen.

Deel deze pagina op:
 • Bart Jansen

  adviseur duurzaamheid
  06 25 05 17 85

  b.jansen@atrive.nl

  David Borger

  adviseur
  06 53 40 81 55

  d.borger@atrive.nl