Menu

SVn Blijverslening vandaag gelanceerd

SVn, Stimuleringsfonds Volkshuisvesting, heeft vandaag de Blijverslening gelanceerd. Met de blijverslening kunnen gemeenten en provincies eigenaar-bewoners faciliteren bij het levensloopbestendig maken van hun woning.

Atrivé begeleidt diverse bewustwordingscampagnes ‘langer thuis wonen’ in opdracht van gemeenten en regio’s. Inwoners worden via diverse manieren (website, huisbezoeken, informatiemarkten) geïnformeerd over het overheidsbeleid om mensen langer thuis te laten wonen en de mogelijkheden om hun woning zelf aan te passen. De financiering van die maatregelen ligt grotendeels bij de bewoner zelf. Enkele gemeenten hebben of hadden een stimuleringsregeling waarbij bijvoorbeeld een derde van de maatregelen tot een maximaal bedrag gesubsidieerd wordt door de gemeente. De blijverslening biedt de mogelijkheid voor meer gemeenten en haar inwoners om het aanpassen van woningen gemakkelijker te maken.

Momenteel is Atrivé betrokken bij Woon Bewust in 7 gemeenten in de regio FoodValley (www.woonbewustfoodvalley.nl) en Thuis wonen, nu en later in gemeente Epe. Ook evalueren wij de opplusprojecten in de Regio Rivierenland (10 gemeenten).

Kijk hier voor de spelregels van de blijverslening (website SVn). De uitgebreide brochure over de Blijverslening kunt u hier downloaden. U kunt hier meer lezen over langer zelfstandig thuis wonen.

Wilt u ook een bewustwordingscampagne ‘langer thuis wonen’  in uw gemeente? Neem dan contact met Anita Lahuis of Annegreet Blokland.

 

 

 

 

 

Deel deze pagina op:
 • Annegreet Blokland

  Adviseur Wonen & Zorg
  (06-25051761)

  a.blokland@atrive.nl

  Anita Lahuis

  senior adviseur wonen & zorg
  06 53 96 09 77

  a.lahuis@atrive.nl