Menu

Informatieblad: GeneratieThuis en Atrivé bundelen hun ervaring in Mijn Huis op Maat

Senioren wonen langer thuis. Dat betekent voor hen, dat zij hun zorg en ondersteuning zelf thuis regelen. Om langer thuis te kunnen blijven wonen, zijn vaak ook aanpassingen in de woning nodig. Bewoners moeten ook dit zelf regelen: zij zijn immers zelf verantwoordelijk voor de eigen woning. In de praktijk hebben bewoners vaak moeite om hun plannen om te zetten in concrete acties. U kunt daar als gemeente of corporatie bij helpen. Bijvoorbeeld door bewoners te informeren over opties en kosten.

GeneratieThuis en Atrivé bundelen hun ervaring in het programma Mijn Huis op Maat om gemeenten en corporaties hierbij te ondersteunen. Via het programma werken wij aan bewustwording: de bewoner gaat begrijpen dat hij/zij zelf moet beslissen en handelen om langer comfortabel en veilig te kunnen blijven wonen. We zetten daarbij allerlei aantrekkelijke instrumenten en activiteiten in, zoals TOOS, het thuistechnologiecafé, manifestaties, presentaties of advisering rondom de blijverslening

U kunt met behulp van het programma Mijn Huis op Maat senioren motiveren en faciliteren bij het zelf aanpassen van de woning. Wel zo handig!

Contact & informatie

Wilt u meer weten over hoe een bestuursevaluatie werkt en hoe wij u hierbij kunnen begeleiden? Neem contact op met onze experts. We delen graag onze ervaringen. Hier kunt u ons informatieblad downloaden.

 

Bestanden:
leafletMIJNHUISOPMAATnov2017def.pdf1.0 M
Deel deze pagina op:
 • Anita Lahuis

  senior adviseur wonen & zorg
  06 53 96 09 77

  a.lahuis@atrive.nl

  Kim Oude Luttikhuis

  senior adviseur
  06 25 05 18 43

  k.oudeluttikhuis@atrive.nl