Menu

Blog: Waarom is Atrivé een droombaan?!

Op maandag 2 januari 2017 ben ik begonnen bij Atrivé, koud de tweede dag na Oudjaarsavond. Al snel was ik op pad met Gerrit van Vegchel, directeur van Atrivé, om een ‘klus te klaren’. Hij zei tegen de klant: ‘dan moeten we dit weekend’…of ‘uiterlijk maandagavond…’ik keek dan met een schuine blik naar hem. Maar ik zei niks natuurlijk want ik was dolblij met mijn nieuwe baan. Het werd me als snel duidelijk dat hier geen van-negen-tot-vijf-mentaliteit is en dat sluit prima aan bij mijn privéleven dat een 24/7 ritme heeft.
Maandag 9 januari: Nieuwjaarsontbijt bij Vroeg in Bunnik. Het was vroeg, koud en mistig, maar de meeste collega’s waren aanwezig, in de lijn der verwachting zoals ik heb kennisgemaakt met de bedrijfscultuur. De speech van onze directeur was opmerkelijk, hij zei dat we dit jaar wat meer gingen streven naar ‘geluk’. Ik viel zowat van mijn stoel. Geluk?! Ja, ik ben heel blij met deze baan bij Atrivé, die al heel lang in mijn top 10 stond van gewenste werkplek. Maar nu begint mijn kersverse directeur hier ook nog over geluk. En weet je nu wat er zo mooi is? Weet je wat voor mij geluk is? Geluk is voor mij thuiskomen. En dat is precies wat er is gebeurd bij Atrivé; ik ben thuisgekomen. Alles wat ik zoek in een werkgever vind ik bij Atrivé: de verbinding met de klant, de kwaliteit van de mensen en diensten, de offertes zijn fris, de opdrachten getuigen van enorme professionaliteit. Maar, dat zie ik ook bij andere bureaus. Wat is dan het onderscheidend vermogen van Atrivé? Dan kom ik nu bij de inhoud. De doordachte en doorleefde visie op het maatschappelijk middenveld, van governancevraagstukken tot participatie, elk organisatieadviesvraagstuk krijgt een passend antwoord binnen Atrivé, in nauwe samenwerking met de klant.

Voorafgaand aan de boodschap van geluk staan drie andere begrippen: fit, focus en veerkracht. Je moet absoluut fit zijn om als adviseur te kunnen werken bij een commercieel adviesbureau, dat is topsport. Natuurlijk zijn er ook schaduwkanten, als een offerte niet doorgaat, dat een ander bureau wint en je blijft zitten met de onbeantwoorde vraag: ‘waar ligt dat nou aan?’. Dan is het heel prettig om samen te balen, focus te behouden en dan heb je inderdaad een flinke dosis veerkracht nodig.

Inmiddels is het juni, schijnt de zon en zijn de dagen lang. Ik heb sterke collega’s leren kennen, met een flinke dosis humor, passie, professionaliteit en zelfreflectie. Het werken met de klanten en met deze collega’s, dat leidt zeker tot geluk. 

Deel deze pagina op:
  • Alette Beerling

    adviseur bij Tauw
    06 - 117 59 047

    a.beerling@tauw.nl