Menu

Onze kijk op wonen delen we graag met u!

Publicaties & blogs

Atrivé nieuwsbrief juni 2018

Met blogs over de leefomgeving van senioren, en resultaatverantwoordelijke teams. Verder over nul-op-de-meter en Insights Discovery.

De leefomgeving: die doet er toe bij senioren!

De gemeenteraadsverkiezingen zijn achter de rug. Langzamerhand verschijnen de eerste coalitieprogramma’s. Daarin is vaak aandacht voor de leefomgeving in diverse varianten: vitaal, groen, gezond, veilig of sociaal. Hoe belangrijk is de leefomgeving eigenlijk bij het ouder worden?

Werken met resultaatverantwoordelijke teams

Zelfsturing, zelforganisatie en resultaatverantwoordelijke teams, waar hebben we het over? Woningcorporaties zijn op zoek naar ander vormen van organiseren. In navolging van bedrijven, maatschappelijke organisaties -met Buurtzorg Nederland als het grote voorbeeld- wordt gewerkt aan het lager leggen van verantwoordelijkheden, aan een lerende organisatie waarin directe sturing en toezicht vervangen wordt door coaching en uitdaging.

De maatschappij op visitie: visitatie nieuwe stijl

De meeste corporaties die ik ken doen enorm hun best om goede dingen te doen voor bewoners en samenleving. Het overgrote deel van die inspanningen wordt geleverd in het dagelijkse werk en wordt zichtbaar en tastbaar in het directe contact van corporatiemedewerkers met bewoners aan de balie bij de corporatie of in en rondom de woning. Daar wordt de maatschappelijke dienst daadwerkelijk verleend en veel maatschappelijke waarde tot stand gebracht.

Atrivé nieuwsbrief februari 2018

We zijn weer volop aan de gang bij corporaties en gemeentes met vooruitstrevende onderwerpen. Interessante onderwerpen waarbij we samen met de klant organisaties ontwikkelen en verbeteren.

Hoe gaan we na de gemeenteraadsverkiezingen aan de slag met de opgave wonen en zorg

Op 21 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. De programma’s zijn gemaakt en de kandidaat raadsleden van de verschillende partijen staan klaar om zitting te nemen in de gemeenteraad. Gemeenten, woningcorporaties en zorgorganisaties zien de opgaven op het gebied van Wonen en Zorg, ervaren knelpunten en willen ermee aan de slag.

Atrivé nieuwsbrief januari 2018

Wat staat er het komend jaar te gebeuren op het vlak van duurzaamheid? Hoe presteren onze teams en wat zouden we dit jaar nu echt eens aan moeten pakken? Maar daarnaast leest u ook over projecten, vacatures en masterclasses. En we mogen u weer een nieuwe medewerker voorstellen.

Atrivé puzzelt mee aan de Nijmeegse energietransitie

Met de Aedes Routekaart onder de arm gaat Atrivé vanaf deze maand aan de slag in gemeente Nijmegen. Gemeente, woningcorporaties en huurdersbelangenverenigingen gaan met ondersteuning van Atrivé gezamenlijk invulling geven aan de puzzel die energietransitie heet.

Een feest voor de lokale democratie

Janine Boers, senior adviseur bij Atrivé, ontwierp op verzoek van de gemeente Drechterland een participatief proces dat voor hen helemaal op maat gesneden was. Wij berichtten al eerder over dit project "Vitale dorpen in Drechterland". Onlangs schreef VNG-magazine over het opzienbarende effect dit project.

Scoren met teams

Hoe kun je het ontwikkelproces van teams versnellen? Teams tonen vaak een weerstand tegen benodigde ontwikkelingen. Lees hoe teamcoaching kan helpen.

Artikel 1 tot 10 van 76