Menu

Onze kijk op wonen delen we graag met u!

Publicaties & blogs

Blog: Ken je klant? Helemaal niet belangrijk… toch?

Dé sociale huurder bestaat niet. Dat sommige mensen vanwege hun inkomen zijn aangewezen op een sociale huurwoning betekent niet dat zij allemaal dezelfde woonbehoeften en wensen hebben. Bovendien is er sprake van een toenemende diversiteit en flexibiliteit van de woningvraag. De Raad voor de leefomgeving en infrastructuur concludeerde in 2015 dat hoewel de standaardwooncarrière voor veel huishoudens nog steeds het wensbeeld is, zowel de...

Blog: Waarom is Atrivé een droombaan?!

Op maandag 2 januari 2017 ben ik begonnen bij Atrivé, koud de tweede dag na Oudjaarsavond. Al snel was ik op pad met Gerrit van Vegchel, directeur van Atrivé, om een ‘klus te klaren’. Hij zei tegen de klant: ‘dan moeten we dit weekend’…of ‘uiterlijk maandagavond…’ik keek dan met een schuine blik naar hem. Maar ik zei niks natuurlijk want ik was dolblij met mijn nieuwe baan. Het werd me als snel duidelijk dat hier geen...

Nieuwsbrief gemeenten

De nieuwsbrief van mei 2017 voor gemeenten gaat over een regionale woonagenda, de blijverslening, investeringsstrategieën voor de sociale huurvoorraad, energiebesparing in prestatieafspraken en verschillende projecten.

Nieuwsbrief algemeen

De Atrivé nieuwsbrief van mei 2017 gaat over een regionale woonagenda, de blijverslening, werkzame principes van vitale huurdersparticipatie, investeringsstrategieën voor de sociale huurvoorraad, energiebesparing in prestatieafspraken en verschillende projecten.

Publicatie mei 2017: Inspiratiegids Energiebesparing in prestatieafspraken

Wilt u ook graag grondig samenwerken op het vlak van energie en duurzaamheid in de driehoeksrelatie tussen huurdersorganisaties, gemeenten en woningcorporaties? Hoe komt u nu met elkaar tot goede prestatieafspraken? Waar kunt u dan opletten? Samen met energieambassadeur Marlou Boerbooms heeft Sera Koolmees van Atrivé deze inspiratiegids gemaakt in opdracht van RVO, ministerie BZK, Aedes, Woonbond en VNG. In deze inspiratiegids staan goede...

Blog: Werkzame principes van vitale huurdersparticipatie

Als Atrivé-adviseur neem je regelmatig een kijkje in andere keukens. Dat is al een hele tijd het geval bij mijn bezoekjes aan woningcorporaties en andere professionele organisaties; maar de laatste jaren steeds vaker ook bij huurders en huurdersorganisaties. Legitimatie van corporaties en participatie van huurdersorganisaties blijken veel met elkaar van doen te hebben.

Nieuwsbrief Atrivé maart

De nieuwsbrief van maart gaat over het onderzoek naar de prestatieafspraken 2016, de blijverslening, monitoring duurzaamheidsprestaties, masterclasses, een vlog en nog veel meer.

Blog: Maar wat wilt u?

Passend toewijzen, inkomensgrenzen huurtoeslag, EU-inkomensgrenzen, huurverhogingspercentages, huurverhoging na mutatie al dan niet in huursom, ouder of jonger dan 65 jaar, aftoppingsgrens, liberaliseringsgrens,…. En wat te denken van een term als DAEB? Kunt u zo nog beleid maken of bent u alleen nog maar bezig met checken of u de regels juist heeft gevolgd?

Woningcorporaties 2017: 8 trends in organisatieontwikkeling

Na jaren van bezuinigen en saneren werken woningcorporaties aan de ontwikkeling van een toekomstbestendige organisatie. Wij zetten de belangrijkste trends in organisatieontwikkeling voor u op een rij.

Nieuwsbrief Atrivé december

De nieuwsbrief van december staat vol met actueel nieuws: de publicatie samenwerking/fusie, de publicatie visitatie & commissarissen, een blog over jongeren op de woningmarkt, een tweede blog over investeringen in vastgoed, de toolbox legitimatie, het participatielab voor huurdersorganisaties, integratie SHAERE in de Aedes benchmark en dagelijks onderhoud op basis van NEN 2767.

Artikel 1 tot 10 van 57
<< Eerste < Vorige 1-10 11-20 21-30 31-40 41-50 51-57 Volgende > Laatste >>