Menu

Event “Strategische personeelsplanning, nu vooruit kijken om ook morgen succesvol te blijven"

Medewerkers zijn voor organisaties de grootste succesfactor. Het is belangrijk om deze succesfactor zorgvuldig in te zetten, rekening houdend met huidige en anticiperend op toekomstige ontwikkelingen. Op 30 oktober organiseert Atrivé in samenwerking met Bart Bastianen van de Team Navigator een event over strategische personeelsplanning.

Inspelen op veranderingen

Om maar enkele ontwikkelingen te noemen: er wordt meer gedigitaliseerd, de pensioenleeftijd gaat omhoog, medewerkers kiezen bewuster voor een bepaalde balans tussen werk en privé en ook verwachtingen over “wat het werk je brengt” is bij jongere generaties anders. Welke invloed hebben deze veranderingen op het personeelsbestand? Welke vaardigheden moeten medewerkers straks hebben? Hebben we nu wel de juiste medewerkers om op de ontwikkelingen in te spelen? Welke andere interventies zijn er nodig? En gaan we onze medewerkers opleiden of halen we deze kennis van buiten?

SPP als instrument om te sturen

Met strategische personeelsplanning (kortweg SPP) maak je als organisatie de vertaalslag van interne en externe ontwikkelingen naar de impact op de medewerker. SPP verbindt de trends in de markt met de huidige personeelsbezetting. Het helpt je om op een effectieve en gerichte manier te sturen op een optimale bezetting van de organisatie, de afdeling of het team. Door middel van een strategische personeelsplanning leer je bewust te anticiperen op de mogelijkheden die je hebt om invloed uit te oefenen op het team. De meeste HR-interventies duren lang en hebben grote impact op de teams. Door op tijd in te zetten op de juiste medewerkers vergroot je de wendbaarheid van de organisatie en voorkom je weerstand als verandering moet.

Waarom nu een event

Juist nu de arbeidsmarkt krapper wordt is er weer volop aandacht voor het aantrekken van talent. Maar wat SPP vooral laat zien, is dat ook als het minder gaat het belangrijk is goede medewerkers te behouden. Alleen met de juiste mensen bereik je het gewenste doel. Kom naar ons event en in twee uur delen onze gasten en wij de laatste trends en ontwikkelingen die binnen SPP spelen. Ook presenteren we de unieke samenwerking die Atrivé met Bart Bastianen is aangegaan over de inzet van de Team Navigator. (Voor meer informatie over de HR-vlootschouw, klik hier.)

Programma:

14.30 uur – ontvangst met koffie en thee
15.00 uur – start programma
16.30 uur – korte pauze met frisdrank en sap
16.45 uur – vervolg programma
18.15 uur/18.30 uur – broodjesbuffet
19.00 uur – einde bijeenkomst

Praktische informatie:

Datum:       dinsdag 30 oktober van 14.30 tot 19.00 uur

Voor wie:   bestuurders, managers en HR-adviseurs

Locatie:      Mariënwaerdt, 't Klooster 5, 4153 RR Beesd

Sprekers:   René Scherpenisse directeur bestuurder bij Tiwos en Johannes Osinga directeur van FLOW en Bart Bastianen ontwikkelaar van Human Navigator. Zij vertellen wat hen bezig houdt op het gebied van ‘ontwikkeling van medewerkers’ en wat zij willen bereiken.

Kosten:       Aan uw deelname zijn geen kosten verbonden. 

Aanmelden: Wilt u zich aanmelden voor de bijeenkomst? Dat kan via deze link. Voor meer informatie over de inhoud van het programma kunt u terecht bij Anouk Oude Vrielink of John van Es, voor praktische informatie kunt u terecht bij Kitty van der Panne.

 

 

Deel deze pagina op:
 • Anouk Oude Vrielink

  senior adviseur HR
  06 23 37 33 91

  a.oudevrielink@atrive.nl

  Contact Box

  John van Es

  senior adviseur HR & MD,
  werving en selectie & WNT
  06 25 05 18 18

  j.van.es@atrive.nl