Menu

Vacature Woningstichting Voerendaal: lid RvC met een volkshuisvestelijk en juridisch profiel

Woningstichting Voerendaal is een financieel gezonde, actieve en gedreven woningcorporatie die in de gemeente Voerendaal haar werkgebied heeft. De organisatie beheert zo'n 1.250 woningen in de gemeente Voerendaal. De gemeente Voerendaal maakt onderdeel uit van het samenwerkingsverband Parkstad Limburg. 11 professionele, betrokken en enthousiaste medewerkers geven invulling aan de slogan: wonen om te genieten van het leven. Het realiseren van de visie wordt proactief opgepakt door in gesprek te gaan en te blijven met partijen die een bijdrage willen leveren aan een fijne leefomgeving voor nu en in de toekomst.

 Door het verstrijken van de zittingstermijn is er een vacature in de raad:

            lid raad van commissarissen met een volkshuisvestelijk en juridisch profiel

De kandidaat die wij zoeken heeft kennis van volkshuisvestelijke vraagstukken vanuit het perspectief van een kleine gemeenschap met daarnaast juridische kennis. De juridische kennis betreft onder andere actuele kennis van huurrecht, de Woningwet, ruimtelijke ordening en samenwerkingsvormen.

 De beste kandidaat is stevig en kan goed samenwerken, heeft oog voor de kleinschaligheid, is kritisch en gaat graag de discussie aan en luistert goed naar de inbreng van anderen. In de relatie met de bestuurder oefent de commissaris actief toezicht uit, stelt de juiste vragen en fungeert actief als klankbord.

 Aanvullende criteria:
·        U bent maatschappelijk betrokken
·        U heeft een actueel netwerk bij de overheid en maatschappelijke organisaties
·        U heeft affiniteit met Zuid-Limburg
·        U heeft inhoudelijke ervaring opgebouwd in de not-for-profit-sector
·        U heeft ervaring als bestuurder of als toezichthouder
·        U bent een teamspeler.

Reageren

De selectieprocedure wordt begeleid door John van Es van Atrivé (06 25 05 18 18). U kunt uw belangstelling melden tot uiterlijk maandag 29 januari a.s. via sollicitatie@atrive.nl voorzien van uw motivatie en cv.

Informatie over Woningstichting Voerendaal vindt u op www.woningstichtingvoerendaal.nl.

Voordat benoeming plaatsvindt, beoordeelt de Autoriteit woningcorporaties de geschiktheid en betrouwbaarheid van de kandidaat conform hun beoordelingskader.

De eerste gespreksronde vindt plaats op maandag 5 februari. De tweede gespreksronde is op donderdag 15 februari.

Deel deze pagina op:
  • John van Es

    senior adviseur HR & MD,
    werving en selectie & WNT
    06 25 05 18 18

    j.van.es@atrive.nl