Menu

Vacature l'escaut woonservice: manager Wonen

L’escaut woonservice is een maatschappelijke onderneming, actief op het gebied van wonen en leven, die midden in de samenleving staat. We bezitten ruim 6.000 woningen in de gemeente Vlissingen. Vlissingen is een havenstad. Een stad van werkers en doeners. Dit zit in de DNA van de stad, van de Vlissinger en daarmee ook in het DNA van onze corporatie. De komende jaren richten wij ons op het bieden van goed wonen in een passende woonomgeving met aandacht voor duurzaamheid, woonlasten en bijzondere aandacht voor kwetsbare groepen in onze samenleving. Met ongeveer 90 professionele en betrokken medewerkers werken wij hard aan deze opdracht. Dichtbij onze huurders staan met een sociaal gezicht, dat is wat wij willen. Niet alleen maar praten, maar -zoals het past bij Vlissingen- ook gewoon doen. Om vanuit het perspectief van wonen invulling te geven aan de doelen zijn we op zoek naar een:

                                                                                   manager Wonen

De taken

Samen met de bestuurder, manager Vastgoed en manager Bedrijfsvoering vorm je het MT. In dit MT lever je een bijdrage aan de realisatie van de organisatiedoelen en bewaak je mede de integrale uitvoering van de processen. In de functie van manager Wonen ben je verantwoordelijk voor de aandachtsgebieden: woningbeheer, participatie, portefeuillestrategie en het bevorderen en bewaken van beleid. Ook onderhoud je contact met derden en vertegenwoordig je de organisatie richting stakeholders en samenwerkingspartners. In je werk houd je je bezig met buurt- en leefbaarheidsplannen en participatie. Je zet je in voor de ontwikkeling en coaching van medewerkers van de afdeling Wonen, waarbij je de organisatiekoers in het oog houdt. L’escaut woonservice ontwikkelt zich naar een resultaat- en procesgerichte organisatie. Het ontwikkelen van het zelforganiserend vermogen van de medewerkers staat daarin centraal. Als manager Wonen lever jij je bijdrage om de processen te verbeteren en de medewerkers daarop te coachen. Je stelt je op als klankbord richting de medewerkers en levert een bijdrage aan de strategische doelen van de organisatie.  

Als manager Wonen stuur je de afdeling Wonen aan. Deze afdeling bestaat uit ongeveer 30 medewerkers. De medewerkers zijn te verdelen in teams die zich richten op verhuurmutatie, wijkbeheer, portefeuillestrategie en beleid wonen en huurincasso. 

De competenties

Je beschikt over werk- en denkniveau op hbo/wo-niveau, met 3 tot 5 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie. Hiernaast heb je ervaring met het verbinden van de strategie met de dagelijkse praktijk. Je beschikt over aantoonbare kennis van de volkshuisvesting en relevante wet- en regelgeving. Je hebt aangetoond succesvol te zijn in het resultaatgericht coachen van medewerkers en daarmee de zelforganisatie op een hoger plan te brengen.

Je bent een teamplayer, waarbij interactie hoog op de agenda staat en je een coöperatieve instelling hebt. Open en gedreven zijn woorden die jou kenmerken als persoon. Ook heb je een brede en analytische blik, waarbij een sterk omgevingsbewustzijn wordt getoond. Je bent in staat om snel te kunnen schakelen op inhoud en niveau. Voor het volledige functieprofiel verwijzen we je naar de website van l’escaut.

Arbeidsvoorwaarden

Onze medewerkers zien we als menselijk kapitaal. We willen dat onze medewerkers deskundig zijn in de brede zin van het woord. Mensen die zich ontwikkelen en met hun tijd meegaan. Samen kijken we waar ambities, talenten, wensen en verbeterpunten liggen.

Wij bieden een fulltimebaan van 36 uur per week met een salaris gebaseerd op de cao Woondiensten. De functie valt in schaal M. De overige arbeidsvoorwaarden zijn van toepassing overeenkomstig de cao Woondiensten en het personeelsreglement van l’escaut. Een assessmentonderzoek maakt deel uit van de selectieprocedure.

Solliciteren!

De selectieprocedure wordt begeleid door John van Es van Atrivé. Wil je meer informatie over deze functie, dan kan je met hem contact opnemen via 06 25051818 of j.van.es@atrive.nl. Een sollicitatiebrief met je motivatie en je cv kun je tot uiterlijk 1 mei mailen naar sollicitatie@atrive.nl.

De eerste gespreksronde vindt plaats op woensdag 9 mei 2018.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Deel deze pagina op:
 • Contact Box

  John van Es

  senior adviseur HR & MD,
  werving en selectie & WNT
  06 25 05 18 18

  j.van.es@atrive.nl