Menu

Succesvolle werving directeur-bestuurder van Woningstichting Antonius van Padua

Atti Poelstra begeleidde de uitvoerige wervingsprocedure voor een nieuwe directeur-bestuurder van Woningstichting Antonius van Padua te Noodwijkerhout. Hierbij waren de personeelsvertegenwoordiging en het managementteam intensief betrokken. Stichting Huurdersbelangen Noordwijkerhout/De Zilk (HBNZ) heeft ook advies gegeven over het profiel van de directeur-bestuurder. Dit tezamen heeft geleid tot een succesvolle benoeming van Merlien Welzijn als directeur-bestuurder. De Autoriteit woningcorporaties heeft de vereiste positieve zienswijze afgegeven.

Mevrouw Welzijn volgt de heer Aad Verkade op die per 1 oktober vertrekt na 36 jaar werkzaam geweest te zijn bij Woningstichting Antonius van Padua. Mevrouw Welzijn woont in Rotterdam en heeft gewerkt bij grootstedelijke woningcorporaties. Zij werkt nu als manager Wonen bij Tablis Wonen in Sliedrecht. Merlien Welzijn heeft Engelse taal- en letterkunde gestudeerd aan de Rijksuniversiteit in Leiden en is sinds 2004 werkzaam bij woningcorporaties. Zij heeft recent de opleiding tot corporatiebestuurder nieuwe stijl gevolgd aan de Tilburg University

De raad van commissarissen is verheugd over de komst van Merlien Welzijn. Op de website (https://www.blikopnoordwijkerhout.nl/item/14007-nieuwe-directeur-bestuurder-voor-woningstichting-si) van de corporatie meldt hij: “Wij als RvC en met ons de gehele organisatie zijn blij met de komst van Merlien Welzijn. Wij hebben er het volste vertrouwen in dat zij de uitdaging waarvoor Woningstichting Sint Antonius van Padua zich gesteld ziet nu de gemeenten Noordwijkerhout en Noordwijk gaan fuseren, open zal aangaan en op haar eigen manier het gat dat Aad Verkade laat vallen zal vullen. Wij vertrouwen haar graag de leiding van de bijna 100-jarige Woningstichting Sint Antonius van Padua toe.”, aldus voorzitter Gert Hylkema.

Foto's BON. Foto boven v.l.n.r. Ron Nulkes, Merlien Welzijn, Gert Hylkema.

Deel deze pagina op:
  • Atti Poelstra

    geassocieerd adviseur
    interim-management & werving en selectie
    06 25 05 17 51

    a.poelstra@atrive.nl